«Η λέξη πλιάτσικο είναι πλέον μικρή για να περιγράψει αυτό που κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη στη χώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η λέξη πλιάτσικο είναι πλέον μικρή για να περιγράψει αυτό που κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη στη χώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Αναφερθείς στα δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, υπογράμμισε: «τι δικαιοσύνη υπάρχει σε μία χώρα στην οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεχνάει να δηλώσει στο πόθεν έσχες μία εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του, μια εταιρεία που φέρεται μάλιστα να έχει σχέσεις με συμφέροντα του κ. Πάτση». «Η εταιρεία δηλώθηκε εκ των υστέρων στο πόθεν έσχες, αφού ο κ. Τσιάρας είχε πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη», είπε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συγκληθεί η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής «για να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά».

«Όσον αφορά τον κ. Πάτση, δεν γίνεται από τη ΝΔ να ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν και ότι τα έμαθαν τις τελευταίες μέρες. Εδώ και καιρό υπήρχαν δημοσιεύματα και δημοσιογραφικές έρευνες σχετικές με την υπόθεση, υπήρχε καταγγελία από το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη στην επιτροπή πόθεν έσχες, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εταιρείες του κ. Πάτση και στην εταιρεία στην οποία συμμετείχε η σύζυγος του κ. Τσιάρα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Υπάρχει ένα μοτίβο από ένα πολιτικό προσωπικό που λειτουργεί σαν σμήνος από ακρίδες και λεηλατεί την κοινωνία. Αυτό το μοτίβο πρέπει να τελειώνει και μόνο οι πολίτες μπορούν να βάλουν τέλος», τόνισε.

«Νέα Δημοκρατία σημαίνει ρεκόρ απευθείας αναθέσεων ύψους δισ. ευρώ και κλειστών διαγωνισμών, σημαίνει μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη διαφορετικών βαθμίδων να συμμετέχουν σε αυτό το πλιάτσικο», είπε και πρόσθεσε: «είδαμε την υπεύθυνη του μητρώου στελεχών της ΝΔ, δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, να έχει πάρει 400.000 ευρώ από ΕΡΤ, ΕΛΤΑ και ΑΔΜΗΕ».

Σχολιάζοντας τις ευθύνες που αναδεικνύονται για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, επισήμανε: «ο κ. Πάτσης πήρε 1 εκ. σε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ». «Δεν υπάρχει περίπτωση ένας δημόσιος οργανισμός να έδινε από μόνος του 1 εκ. ευρώ απευθείας αναθέσεις σε έναν δικηγόρο, ο οποίος είναι κυβερνητικός βουλευτής. Αυτό είναι ο ορισμός της πολιτικής διαπλοκής κι όταν υπάρχει πολιτική διαπλοκή υπάρχει και πολιτικό κέντρο. Τα ΕΛΤΑ έχουν εποπτεύοντα υπουργό τον κ. Πιερρακάκη», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr