Θέση για όσα συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με την παραίτηση του κ. Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο, πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Μιλώντας σήμερα στο Open σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι με την πλευρά όσων θέλουν να ρίξουν ένα πέπλο σιωπής και συγκάλυψης στις καταγγελίες στον χώρο του Εθνικού Θεάτρου».

Παράλληλα σημείωσε ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα έγινε κόντρα στην προηγούμενη διαδικασία που υπήρχε για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση αυτή προκηρυσσόταν διαγωνισμός. Η κ. Μενδώνη, προφανώς με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακύρωσε αυτόν τον διαγωνισμό και διόρισε τον κ. Λιγνάδη. Είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι από τη στιγμή που βγήκαν στη δημοσιότητα επώνυμες καταγγελίες, όπως εκείνη του Νίκου Σ., που αναφέρονταν σε περιστατικά σεξουαλικής βίας, η κ. Μενδώνη έβγαινε και μιλούσε γενικά και αόριστα για ανώνυμες καταγγελίες και για τοξικό κλίμα».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που βρήκαν το κουράγιο και μίλησαν για αυτά που έχουν υποστεί, χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που είχε το θάρρος να κάνει το πρώτο βήμα και να σπάσει τη σιωπή. Η κυβέρνηση έδρασε διαφορετικά στην υπόθεση της κ. Μπεκατώρου, σε σχέση με την περίπτωση του Εθνικού Θεάτρου».

Στη συνέχεια είπε:

«Είδαμε την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι τις φωνές που μίλησαν και ακριβώς για αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι η κ. Μενδώνη είναι μέρος του προβλήματος. Υποτίμησε τις καταγγελίες των σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου και δεν κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μιλήσουν όσοι μπορούν να μιλήσουν. Με βάση αυτά, το να ζητάμε την παραίτηση της κ. Μενδώνη είναι αυτονόητο».

Σε ερώτηση για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε: «Δεν αντιμετωπίσαμε σήμερα κάποιο έκτακτο καιρικό φαινόμενο, η Πολιτεία είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί. Η σημερινή απόφαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού δεν δείχνει την καλύτερη προετοιμασία από πλευράς της κυβέρνησης. Στις συνθήκες της κακοκαιρίας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία ήδη έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού λόγω συνωστισμού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr