Ηλιόπουλος για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα υπάρχουν 1.000 τμήματα πανελλαδικά. Κάθε πολίτης που θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία και να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου», σημείωσε

«Σήμερα απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε πολίτη που θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, να έρθει και να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

«Σήμερα υπάρχουν 1.000 τμήματα πανελλαδικά. Κάθε πολίτης που θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία και να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου», σημείωσε, λέγοντας ότι «στην κάλπη για την Κεντρική Επιτροπή –πρώτη φορά ένα κόμμα εκλέγει την Κεντρική Επιτροπή από τα μέλη- ψηφίζουν τα μέλη που είχαν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου».

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια εσωκομματική διαδικασία συνδέεται τόσο πολύ με τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή, για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν βγαίνει ο μήνας. Όταν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς αλλά για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Σήμερα το αποτέλεσμα θα είναι μια θετική έκπληξη, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη συμμετοχή σε διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.Και αύριο θα είναι μια τελείως διαφορετική μέρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον πολιτικό συσχετισμό», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στην κρίση της ακρίβειας, επισήμανε: «στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή το 99% των αυξήσεων στη χονδρική τιμή του ρεύματος περνάνε στον καταναλωτή, η δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με 46%». «Μεσοσταθμικά στο οχτάμηνο, η αύξηση στο ρεύμα στην ΕΕ είναι 20% με 30%, ενώ στην Ελλάδα προσεγγίζει το 80%», πρόσθεσε. «Όταν μιλάμε για τέτοιες διαφορές, μιλάμε για λεηλασία. Και αυτός που συντονίζει αυτή τη λεηλασία κατά των πολιτών, είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε.

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι «όταν ο κ. Χατζηδάκης ήταν υπουργός Ενέργειας, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ότι δεν την φοβίζουν οι αντιδράσεις και ότι οι πολίτες δεν θα δουν αυξήσεις». «Η δήλωση αυτή συνιστά παραδοχή ενοχής για όσα ήρθαν μετά. Ήρθε η ρήτρα αναπροσαρμογής στα νοικοκυριά, την οποία δεν είχε εφαρμόσει καμία προηγούμενη κυβέρνηση, ήρθε μία βίαιη απολιγνιτοποίηση που αύξησε την εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, ήρθε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ –καμία άλλη χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης δεν μείωσε τα δημόσια εργαλεία», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr