Ηλεία: Μαίνεται η φωτιά στο Λιβαδάκι Ηλείας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς για να την θέσουν υπό έλεγχο.

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία από το βράδυ της Δευτέρας και συγκεκριμένα στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα δασική έκταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μάχη με τις φλόγες

Κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές Λιβαδάκι, Πτελέα και Καλλιθέα.

Επίσης, το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, ενώ στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Αναζωπύρωση

Η μεγάλη πυρκαγιά, που έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, αναζωπυρώθηκε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα στο χωριό Λιβαδάκι δίπλα στο σχολείο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συγκεντρώνονται στο σημείο για να αποσοβίσουν επέκταση σε σπίτια.

Ένα άλλο μέτωπο κατέβαινε από την πλαγιά απειλητικά προς το χωριό αλλα και αυτό ανακόπηκε.

Αναγεννημένο δάσος

Οι φλόγες κατακαίνε αναγεννημένο από τις πυρκαγιές του 2007 και συμπαγές δάσος, όπως μεταδίδει η patrisnews.com, ενώ είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση στους πυροσβέστες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr