Η αστυνομία αντιμετωπίζει τις δύο εκρήξεις ως συντονισμένη επίθεση

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Ιερουσαλήμ το πρωί της Τετάρτης με την αστυνομία να τις αντιμετωπίζει ως συντονισμένη επίθεση. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά.

Η πρώτη έκρηξη, σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Σύμφωνα με την αστυνομία φαίνεται να προκλήθηκε από μια βόμβα που τοποθετήθηκε σε μια τσάντα κοντά σε λεωφορείο.

Λίγο αργότερα δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στη βόρεια Ιερουσαλήμ, στη συνοικία Ραμότ.

 

Η έκρηξη κοντά σε στάση λεωφορείου στην είσοδο της Ιερουσαλήμ τραυμάτισε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο σημείο, αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την αναφορά και είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα, αλλά τουλάχιστον δύο από τους τραυματίες τραυματίστηκαν σοβαρά, ανέφεραν οι υπηρεσίες ασθενοφόρου.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν συντρίμμια σκορπισμένα γύρω από τη σκηνή της έκρηξης, η οποία αποκλείστηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η έκρηξη έγινε μετά από μήνες έντασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε μια καταστολή στον απόηχο μιας σειράς θανατηφόρων επιθέσεων στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από jpost/reuters

Πηγή: pagenews.gr