Ο ιατροδικαστής, Σταμάτης Μπελιβάνης διαπιστώνει ότι για το τροχαίο στη Γαύδο υπήρξαν μοιραίες καθυστερήσεις που κόστισαν τελικά τη ζωή της φοιτήτριας Κορίνας Λαβράνου. Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε καταγγείλει και ο συνοδηγός της άτυχης κοπέλας.

Ο ιατροδικαστής έφτασε στο συγκεκριμένο πόρισμα μετά από εξέταση της σορού της Κορίνας. Σύμφωνα με την εξέτασή που έκανε τα τραύματά της όχι μόνο δεν ήταν τόσο σοβαρά, αλλά αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο, η κοπέλα θα μπορούσε να ζει σήμερα μόνο με μια παρέμβαση ακόμη και στα επείγοντα.

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμισι ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» τόνισε ο ιατροδικαστής Κρήτης.

Ο κ. Μπελιβάνης στέκεται και στην τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη. «Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή», ήταν τα λόγια του.

Ιατροδικαστής για τροχαίο στη Γαύδο: «Μοιραία η καθυστέρηση για την Κορίνα»

Ιατροδικαστής για τροχαίο στη Γαύδο: «Μοιραία η καθυστέρηση για την Κορίνα»

Ιατροδικαστής για τροχαίο στη Γαύδο: Τι συνέβη λόγω της καθυστέρησης

Όμως, τα κατάγματα στα πλευρά, σταδιακά προκάλεσαν τη μη λειτουργία του ενός πνεύμονα, ενώ η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό και μαρτυρικό θάνατο της 28χρονης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

«Όλοι είχαν ενημερωθεί από τις 5:57 και δεν προσέφεραν ελάχιστη βοήθεια. Το κορίτσι κατέληξε εντελώς αβοήθητο. Αυτό εμείς οι νομικοί το λέμε ενσυνείδητη αμέλεια, γνωρίζεις αλλά δεν παρεμβαίνεις…», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.

Ο Πέτρος Γασπαράκης, συνοδηγός της κοπέλας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA τις προηγούμενες μέρες είχε δηλώσει: «Το γιατί δεν δόθηκε σήμα να σηκωθεί νωρίτερα το ελικόπτερο, θα σας το πει ο γιατρός. Όταν προσέγγισε στο σημείο, και ήρθε σε επαφή με εμένα πήρε αμέσως τηλέφωνο για να γίνει διακομιδή, πήρε τρεις φορές, και ήταν σαν να παρακαλούσε. 05.53 είχα αναρριχηθεί και είχα σήμα και ενημέρωσα το 166».

«Με το που τουμπάραμε, βγήκα από τη μεριά του συνοδηγού, έβγαλα και την Κορίνα και μου έλεγε ότι πονούσε το πόδι της. Της έριξα μια κουβέρτα, βρήκα το κινητό μου και επειδή δεν είχα σήμα της είπα ότι πρέπει να ανέβω. Τη χαιρέτισα για τελευταία φορά και πήγα πάνω. Όταν πήρα το 166 περιέγραψα τη βαρύτητα του συμβάντος και λέω από μόνος μου ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή. Μετά πήρα και στο ιατρείο στη Γαύδο. Ο γιατρός σε 10-12 λεπτά ήταν εκεί. Από το ΕΚΑΒ μας έλεγαν απλά εντάξει. Το ελικόπτερο έφτασε γύρω στις 11 και μισή», συμπλήρωσε ο κ. Γασπαράκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr