Ιαπωνία: Είναι μία από τις στιγμές που η Γη μας φέρνει κοντά στο παρελθόν. Υπερβολικά κοντά. Μυστικά κρυμμένα στον πάτο του ωκεανού ανέβηκαν στην επιφάνεια.

Η σεισμική δραστηριότητα του υποβρύχιου ηφαιστείου Fukutoku-Okanoba στην Ιαπωνία δημιούργησε ένα μικρό νησί και αποκάλυψε βυθισμένα πολεμικά πλοία από την εποχή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου 808 μίλια από το Τόκιο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Vice Magazine.

Τα πολεμικά πλοία προέρχονται από τη Μάχη της Ίβο Τζίμα, – ένα νησί περίπου 760 μίλια από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας – η οποία θεωρείται η πιο αιματηρή μάχη στην ιστορία του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Εθνικό Μουσείο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν και τα πλοία δεν είναι μια νέα ανακάλυψη, η τελευταία φορά που ήταν ορατά ήταν πριν από 35 χρόνια λόγω σεισμικής δραστηριότητας.

Τα πλοία ανήκαν στο ιαπωνικό αυτοκρατορικό ναυτικό και χρησιμοποιήθηκαν στις προετοιμασίες για την εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων.

Κατά τη διάρκεια της μάχης του 1945, οι πεζοναύτες κατέλαβαν το νησί και σκότωσαν 20.000 Ιάπωνες στρατιώτες.

Στη νήσο διαμένουν μονάχα μέλη του ιαπωνικού στρατού.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή, το νεοσύστατο νησί είναι πετρωμένη λάβα η οποία έχει ήδη αρχίσει να βυθίζεται. Είναι κατασκευασμένο από ελαφρόπετρα και ηφαιστειακή τέφρα που διαβρώνεται εύκολα από τα στοιχεία που το περιβάλλουν, όπως το νερό.

Ενδεικτικά, η νησίδα ήταν αρχικά 0,62 μίλια και τώρα έχει το μισό της μέγεθος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr