Το ποσοστό των Ιαπώνων που αποδοκιμάζουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα, αυξήθηκε στο 58% από το 46% στην προηγούμενη έρευνα της φημερίδα Mainichi, τον Μάιο.

Το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης του ιάπωνα πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα συρρικνώθηκε κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες στο 33%, μειώθηκε εντυπωσιακά από το επίπεδο όπου είχε φθάσει ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, ανέφερε χθες Κυριακή η εφημερίδα Mainichi, επικαλούμενη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ίδια το σαββατοκύριακο.

Το ποσοστό των Ιαπώνων που αποδοκιμάζουν τα πεπραγμένα της αυξήθηκε στο 58% από το 46% στην προηγούμενη έρευνα της Μαϊνίτσι, τον Μάιο, έπειτα από σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο μεγαλύτερος γιος του πρωθυπουργού και τη σειρά τεχνικών προβλημάτων που μαστίζουν το νέο εθνικό σύστημα των ταυτοτήτων, εξήγησε η εφημερίδα.

Το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης του Φουμίο Κισίντα βρισκόταν σε άνοδο κατά την περίοδο ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά, είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022, κι ορισμένοι αναλυτές ανέμεναν πως ο πρωθυπουργός θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές, πριν από τη διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) το 2024.

Άλλη δημοσκόπηση, που μεταδόθηκε χθες από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, υπέδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Κισίντα υποχώρησε στο 40,8% από το 47% που καταγραφόταν τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: pagenews.gr