Η ίδια θα θεωρείται πλέον απλή πολίτης μετά τον γάμο της με τον Κέι Κομούρο, έναν 30χρονο Ιάπωνα απόφοιτο νομικής που ζει στη Νέα Υόρκη

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας θα παντρευτεί έναν κοινό θνητό σε μια λιτή τελετή την Τρίτη ύστερα από τριετή αρραβώνα που σημαδεύθηκε από ένα σκάνδαλο και φημολογία στον Τύπο, προκαλώντας στην 29χρονη ανιψιά του Ιάπωνα αυτοκράτορα διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). Το love story της “επαναστάτριας” πριγκίπισσας Μάκο θα της κοστίσει το στέμμα και 1 εκατομμύριο δολάρια. Σε πολλούς θυμίζει τη Μέγκαν και το Χάρι της Ιαπωνίας και μετά από τρία χρόνια αναβολής του γάμου τους, η πριγκίπισσα Μάκο και ο αγαπημένο της Κέι Κομούρο θα ενωθούν “οι δύο είς σάρκα μίαν”.

Η ίδια θα θεωρείται πλέον απλή πολίτης μετά τον γάμο της με τον Κέι Κομούρο, έναν 30χρονο Ιάπωνα απόφοιτο νομικής που ζει στη Νέα Υόρκη, όπως ορίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις οι κανόνες που αφορούν τις γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Ο γάμος τους την Τρίτη θα αφορά κυρίως την υπογραφή των σχετικών εγγράφων, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Το να παντρευτεί ένα μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας έναν κοινό θνητό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Ιαπωνία, ωστόσο το να γίνει μια τόσο λιτή αυτοκρατορική γαμήλια τελετή είναι κάτι σπάνιο. Η Μάκο αρνήθηκε ακόμα και το έκτακτο επίδομα του 1,3 εκατ. δολαρίων που δίδεται στις γυναίκες που αποχωρούν από την οικογένεια.

Ο αρραβώνας που αρχικά αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τον ιαπωνικό λαό σύντομα επισκιάστηκε από προβλήματα καθώς τα ταμπλόιντ έκαναν λόγο για οικονομικό σκάνδαλο που αφορούσε τη μητέρα του Κομούρο, με αποτέλεσμα ο Τύπος να στραφεί σε εκείνον.

Απουσία ξεκάθαρων εξηγήσεων από την Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου (IHA), που οργανώνει τις ζωές των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας, το θέμα απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης, που συνήθως είναι πολύ προσεκτικά με ό,τι αφορά τον αυτοκρατορικό οίκο.

Η ιστορία τους ξεκίνησε σχετικά ήσυχα το 2017 όταν ο ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του. «Θα είμαι ευτυχισμένη εάν μπορέσω να δημιουργήσω μια ζεστή οικογένεια γεμάτη χαμόγελα», δήλωσε η Μάκο σε συνέντευξη Τύπου, όταν τα γεμάτα αγάπη βλέμματα που αντάλλασαν γοήτευσαν τους Ιάπωνες.

Πριγκίπισσα Μάκο: Αψηφά 1 εκατομμύριο δολάρια για ένα κοινό θνητό – Το love story μιας “επαναστάτριας”

Οι ταμπλόιντ έκαναν λόγο για οικονομική διαμάχη μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της, με τον άνδρα να υποστηρίζει ότι μητέρα και γιος δεν του είχαν επιστρέψει χρέος ύψους περίπου 35.000 δολαρίων. Ο Κομούρο είπε ότι τα χρήματα είχαν δοθεί ως δώρο, όχι ως δάνειο. Το 2021, εξέδωσε μια εξήγηση 24 σελίδων και είπε ότι θα πληρώσει προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ο γάμος αναβλήθηκε έως το 2020, κατά τα φαινόμενα για να υπάρξει περισσότερος χρόνος «προετοιμασίας». Έξι μήνες αργότερα ο Κομούρο αναχώρησε για τη νομική του Πανεπιστημίου Φόρνταμ και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα.

«Η αυτοκρατορική οικογένειά θα πρέπει να ζει χωρίς προβλήματα που να αφορούν τα χρήματα, την οικονομία ή την πολιτική», δήλωσε ο Ακινόρι Τακαμόρι, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Kokugakuin στο Τόκιο. «Ηθικά, ο ιαπωνικός λαός θέλει να είναι άμεμπτη».

Ο πατέρας της Μάκο, ο πρίγκιπας διάδοχος Ακισίνο, είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου το 2018 ότι αν δεν επιλυθεί το οικονομικό ζήτημα δεν μπορεί να γίνει ο γάμος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η κόρη του «δεν μιλούν και τόσο συχνά τελευταία». Απρόθυμα ενέδωσε αφού η Μάκο εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι ο γάμος είναι «απαραίτητη επιλογή» τον Νοέμβριο του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr