Η είδηση της παραίτησης του Κώστα Καραμανλή έχει λάβει μεγάλη έκταση στη γειτονική Τουρκία

Η είδηση της παραίτησης του Κώστα Καραμανλή έχει λάβει μεγάλη έκταση στη γειτονική Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Ιανουαρίου και τους εκατοντάδες μετασεισμούς που ακολούθησαν ισοπεδώνοντας επαρχίες ολόκληρες και προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Έκτοτε μεγαλώνει η οργή των σεισμόπληκτων που κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και τραγικές καθυστερήσεις στην παροχή βοήθειας.

Όπως προκύπτει από τις ιστοσελίδες των καναλιών και των εφημερίδων στην Τουρκία η παραίτηση Καραμανλή, λίγε ώρες μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους Τούρκους που καλούν τους δικούς τους αξιωματούχους να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία.

«Δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος» έγραψε ο κ. Καραμανλής στο μήνυμα παραίτησης.

«Ο υπουργός στην Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα με την παραίτησή του: Ρίξτε μια ματιά στην απέναντι ακτή και πάρτε κι εσείς εδώ παράδειγμα σχολίασε το δίκτο Halk TV» ενώ η ιστοσελίδα της «Τζουμχουριέτ» έγραψε οτι η «Ελλάδα έγινε παράδειγμα» Ο διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος, Φατίχ Πορτακάλ, διαμαρτύρονταν μέσω twitter ότι κανείς στην Τουρκία δεν ζήτησε ούτε ένα συγγνώμη μετά τους σεισμούς, πόσο μάλλον δεν παραιτήθηκε.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σκότωσε τουλάχιστον 38 ανθρώπους στην Ελλάδα μετέδωσε το ΝΤV.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr