Η κυβερνητική πλειοψηφία απαντά με θετικά μέτρα και δέσμη μεταρρυθμίσεων.

Στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στρέφει την προσοχή του το Μέγαρο Μαξίμου μετά από ένα δύσκολο τρίμηνο κατά το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει διαδοχικές κρίσεις.

Είναι τα δύο πεδία στα οποία, σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, θα κριθούν η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση θα καθορίσουν τις πολιτικές ισορροπίες.

Στο κυβερνητικό επιτελείο παρατηρούν τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και εκτιμούν ότι η έλλειψη συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων της νέας ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εσωτερικές διαμάχες που έχουν ξεσπάσει δίνουν πολιτικό πλεονέκτημα στην κυβέρνηση. Στόχος είναι η κεφαλαιοποίησή του με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα έχουν θετικό αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών.

Το υπουργικό συμβούλιο συγκαλείται σήμερα

Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στις 11, η πρώτη μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για ριζικές τομές στο κράτος, περιλαμβάνει νομοσχέδια που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στους φορείς του δημοσίου με στόχο να μπει οριστικό τέλος στην τοποθέτηση αποτυχημένων πολιτευτών ή κομματικών στελεχών σε θέσεις διοικητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα προβλέπει την εμπλοκή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία για την διασφάλιση της ακεραιότητας στην επιλογή των προσώπων, τα οποία θα αξιολογούνται για τα τυπικά προσόντα που απαιτεί η κάθε θέση, τις δεξιότητες και την εμπειρία που διαθέτουν. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η διαδικασία θα είναι απαιτητική και θα μπει τέλος στο καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα με τους υπουργούς να επιλέγουν ποιοι θα είναι διοικητές σε οργανισμούς του δημοσίου ή νοσοκομεία. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα προκηρυχθούν οι θέσεις με το νέο σύστημα επιλογής σε περισσότερους από 500 φορείς και για να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπεται η συγκρότηση πολλών επιτροπών αξιολόγησης και η ομαδοποίηση των φορέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr