Η Κυβέρνηση είχε μεριμνήσει για το ενδεχόμενο αυτό, διαμορφώνοντας ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο σκοπεύει να αποτρέψει την επανεμφάνιση πολιτικά ακραίων και εγκληματικών μορφωμάτων όπως ήταν αυτό της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις ερχόμενες εκλογές ή της “κεκαλυμμένης” καθόδου του μέσω “τρίτου” προσώπου, μετά την
παρέμβαση του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Ο ανώτατος δικαστικός ανέλαβε και επισήμως τα «ηνία» στο κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα». Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος δήλωσε πως εκλέχθηκε παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Έλληνες (Κασιδιάρη), αναφέροντας πως σε χθεσινή διαδικασία από πανελλαδικό συμβούλιο,
καταργήθηκε η διοικούσα επιτροπή του “κόμματος Κασιδιάρη” και ο ίδιος εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος με 72 ψήφους.

Η Κυβέρνηση είχε μεριμνήσει για το ενδεχόμενο αυτό, διαμορφώνοντας ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο σκοπεύει να αποτρέψει την επανεμφάνιση πολιτικά ακραίων και εγκληματικών μορφωμάτων όπως ήταν αυτό της Χρυσής Αυγής. Η εξέλιξη αυτή, όμως, ενεργοποιεί εκ νέου το κυβερνητικό ενδιαφέρον απέναντι στο ενδεχόμενο μιας δόλιας εισόδου του κόμματος Κασιδιάρη στην πολιτική ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μία πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση.

“Υπάρχει επαρκές πλαίσιο, και αν χρειαστεί συμπληρωματική ρύθμιση, εδώ είμαστε… Είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη,  τη Μεγάλη Τέταρτη, οπότε κλείνει η Βουλή” δήλωσε ο κ. Οικονόμου, δηλώνοντας την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει κάθε τυχόν τροποποίηση ή εξειδίκευση χρειαστεί στη ρύθμιση που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή
για το “μπλόκο” στην κάθοδο της “μεταλλαγμένης Χρυσής Αυγής”.  Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο υπουργός , Μάκης Βορίδης, η κυβέρνηση θα προχωρήσει τη Μεγάλη Δευτέρα και σε νέα
συμπληρωματική ρύθμιση, αναφορικά με το μέλλον του κόμματος Κασιδιάρη και την κάθοδό του στις επικείμενες εκλογές. Προσανατολίζεται δηλαδή, σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρει ρύθμιση έτσι ώστε η απόφαση να ληφθεί από την ολομέλεια του τμήματος του Αρείου Πάγου, δηλαδή και των 10 μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, και όχι μόνο από τη πενταμελή επιτροπή, όπως ισχύει σήμερα.

Σε δηλώσεις του, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις». Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος μετράει αντίστροφα και τη “σκυτάλη”
για να επιλύσει τα όποια ζητήματα τίθενται, παραλαμβάνει ούτως ή άλλως ο Άρειος Πάγος, στις αρχές Μαΐου καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των πολιτικών κομμάτων που θα κατέβουν στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, με βάση την νέα νομοθεσία, την οποία έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή στόχο είχε να μην μπουν στη Βουλή ξανά τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης όπως η Χρυσή Αυγή, που τραυμάτισε τη Δημοκρατία με τις πρακτικές της και τη ρητορική της και όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου θα επιμείνει στο μέτωπο αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή, απαγορεύεται η συμμετοχή σε εκλογές κομμάτων των οποίων ηγετικά στελέχη έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, όπως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr