Η Γερμανία υποδέχθηκε 47 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που χρειάζονταν φροντίδα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, κατά δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών

Η Γερμανία υποδέχθηκε 47 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που χρειάζονταν φροντίδα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, κατά δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών.

Η Νάνσι Φέζερ εξήγησε πως η υποδοχή των ανθρώπων αυτών αποφασίστηκε από το Βερολίνο λόγω «της ιδιαίτερης ευθύνης που έχουμε ως Γερμανοί», μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.

«Τους προσφέρουμε προσωρινά ένα σπίτι. Το καταφέραμε αυτό αρκετά καλά σε όλη την Ευρώπη τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου» στην Ουκρανία, πρόσθεσε η υπουργός.

Η κυρία Φέζερ αναφέρθηκε επίσης στις καταγγελίες για φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού σε ουκρανικές πόλεις. «Είμαι δικηγόρος. Ασφαλώς, κανένας δεν μπορεί να καταδικαστεί προτού διεξαχθεί δίκη. Όμως όλα κατατείνουν στο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο στρατός του διέπραξαν φρικτά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία», είπε η υπουργός της κυβέρνησης του Όλαφ Σολτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr