Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν ήδη γιορτάσει την έλευση του νέου έτους. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων προετοιμάζεται για την αποψινή βραδιά.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν ήδη γιορτάσει την έλευση του νέου έτους. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων προετοιμάζεται για την αποψινή βραδιά.

Όπως μεταδίδουν αυστραλιανά μέσα, πυροτεχνήματα έχουν ήδη φωτίσει τους ουρανούς στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για να γιορτάσουν την έναρξη της Πρωτοχρονιάς. Έτσι ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη βρίσκεται ήδη στο 2023.

Η Νέα Ζηλανδία και η ανατολική Αυστραλία γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά με τα συνηθισμένα πυροτεχνήματα. Η Νέα Ζηλανδία ήταν η πρώτη που γιόρτασε το νέο έτος με μια φωτεινή εκδήλωση στην πρωτεύουσά της, το Ώκλαντ.

Ειδικότερα, πυροτεχνήματα στάλθηκαν κοντά στον Πύργο του Σκάι, σε μια εκδήλωση που χρειάστηκε να ακυρωθεί πέρυσι λόγω περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία του Covid-19.

Στην Αυστραλία, η διάσημη Όπερα και η γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ φωτίστηκαν σε μπλε, κόκκινο και μοβ. Μια παράσταση εμπνευσμένη φέτος από «τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό».

Πρωτοχρονιά στον Δήμο Αθηναίων

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι η Αθήνα θα υποδεχθεί τον καινούργιο χρόνο, το 2023 και πάλι στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος, με ένα εντυπωσιακό show και ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που διοργανώνει ο δήμος.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς θα είναι ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής.

Θα τους συνοδεύσει στη σκηνή 10μελής συμφωνική ορχήστρα και σολίστ  με τραγούδια και μελωδίες. Το πρόγραμμα, θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με κλασικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Πηγή: pagenews.gr