Σε τρεις πόλεις της Ευρώπης ανάμεσα σε αυτές και η Αθήνα μειώθηκε η τιμή του ρεύματος στους λογαριασμούς

Σε τρεις πόλεις της Ευρώπης ανάμεσα σε αυτές και η Αθήνα μειώθηκε η τιμή του ρεύματος στους λογαριασμούς για τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με τις νέες τιμοληψίες του HEPI, η μέση τιμή της κιλοβατώρας για τα νοικοκυριά της Αθήνας υποχώρησε κατά 7% με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 0,218 ευρώ. Μεγάλες επίσης μειώσεις κατεγράφησαν στη Μαδρίτη (12%) και στη Ρώμη (10%). Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας η μέση τιμή ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές ήταν στα 0,283 ευρώ, ενώ στην Αιώνια Πόλη η τιμή ήταν στα 0,459 ευρώ/kWh με τα νοικοκυριά της να πληρώνουν την τρίτη ακριβότερη στην Ευρώπη κιλοβατώρα.

Στην 21η θέση η Αθήνα

Η Αθήνα είναι στην 21η θέση ως προς το ύψος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και το χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα άλλα 32 κράτη της Ευρώπης αποδίδεται στο υψηλό πακέτο των επιδοτήσεων που χορήγησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του HEPI, στις περισσότερες πόλεις καταγράφηκαν μεγάλες αυξήσεις. Στο Βίλνιους της Λιθουανίας (44%), στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας (37%), στο Λονδίνο (25%), στη Σόφια (24%), στη Στοκχόλμη (18%), στο Ελσίνκι (17%), στη Λευκωσία (16%) κ.ο

Έρχονται δύσκολες μέρες

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η συνεχής πτήση της τιμής του φυσικού αερίου TTF πάνω από τα 200 ευρώ/MWh προκαλεί ανοδικές πιέσεις και στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά ρεύματος. Ήδη οι τιμές του Αυγούστου κινούνται στα επίπεδα άνω των 400 ευρώ/MWh και όλα δείχνουν ότι οι προμηθευτές ρεύματος αναμένεται να σηκώσουν πιο ψηλά τις προτεινόμενες προς τους πελάτες τους τιμές λιανικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr