Δυσπιστία εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για την ευρωπαϊκή πρόταση αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η Γερμανία δεν την “μπλοκάρει”

Η Γερμανία δεν στέκεται εμπόδιο στη λύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στην εφημερίδα Handelsblatt την Πέμπτη, απαντώντας στην κριτική για τη στάση της χώρας του έναντι των σχεδίων για ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου. .

«Δεν μπλοκάρουμε τίποτα», είπε σε συνέντευξή του, «αλλά είμαι δύσπιστος όταν πρόκειται για ένα σταθερό ανώτατο όριο τιμών στην αγορά, γιατί θα ήταν είτε πολύ υψηλό είτε πολύ χαμηλό», είπε.

Τα κράτη μέλη είχαν ήδη συμφωνήσει σε «ένα ευέλικτο, δυναμικό και έξυπνο ανώτατο όριο σε περιόδους υπερβολικών κερδών» στην Πράγα, πρόσθεσε.

Την Τρίτη, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου για το μπλοκ στα 275 ευρώ (286,91 $) ανά μεγαβατώρα για παράγωγα για τον επόμενο μήνα στο ολλανδικό χρηματιστήριο που χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για την Ευρώπη.

Η ιδέα ενός τέτοιου ανώτατου ορίου διχάζει τις χώρες της ΕΕ εδώ και μήνες, με ένα μικρό αλλά ισχυρό στρατόπεδο κρατών μελών, με επικεφαλής τη Γερμανία, να αντιτίθεται στην παρέμβαση.

Διπλωμάτες είπαν ότι το προτεινόμενο επίπεδο ήταν απίθανο να είναι δημοφιλές όταν οι υπουργοί Ενέργειας των 27 μελών του μπλοκ το συζητήσουν την Πέμπτη.

Πηγή: pagenews.gr