Πολλές και συνταρακτικές είναι οι καταγγελίες που αφορούν το γηροκομείο στα Χανιά και τις συνθήκες με τις οποίες ζούσαν σε αυτό οι ηλικιωμένοι. Μετά τους δεκάδες νεκρούς υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ενώ η διοίκηση του γηροκομείου ζήτησε την εξέταση 95 ακόμα μαρτύρων.

Γηροκομείο Χανιά: Νέα μαρτυρία από γιο ηλικιωμένου

Νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για οικονομική εκμετάλλευση και εξαπάτηση των τροφίμων, αλλά και των συγγενών τους. Συγκλονίζει με τα όσα λέει γιος ηλικιωμένου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μετά από τέσσερις μήνες φιλοξενίας στον οίκο ευγηρίας από ανακοπή καρδιάς. Ο ίδιος ζει στο εξωτερικό και αναμένεται να καταθέσει στις αρμόδιες προξενικές αρχές. «Το να κακοποιείς την τρίτη ηλικία είναι σαν να κακοποιείς παιδιά. Ζητούσαν χρήματα για φάρμακα. 100, 75 και 150 ευρώ… Αλλά τότε δεν ήξερα ότι θα θεωρούσαν το βιβλιάριο του πατέρα μου και τα πλήρωνα. Το θεωρούσα φυσιολογικό. Έπρεπε να είχε κλείσει το γηροκομείο… Τέρμα», ήταν τα λόγια του μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η μονάδα από το 2009 ως και τα τέλη του 2011 φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια. Και έκτοτε με μια άδεια φιλοξενίας μόλις 16 ατόμων όταν ο τελευταίος έλεγχος εντόπισε στους χώρους του γηροκομείου 55 ηλικιωμένους Σύμφωνα με αυτοψία στους χώρους του γηροκομείου και οι ελεγκτές βρήκαν σοβαρές πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις αν και από το 2010 η τότε νομαρχία είχε διατάξει να σφραγιστεί η δομή, αυτή συνέχιζε κανονικά την λειτουργία της.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί κάποιες από τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες για τη δομή έχει υποβάλει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης για το θέμα και της Αντιπεριφέρειας Χανίων που είναι οι αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές για την λειτουργία του γηροκομείου.

Γηροκομείο Χανιά

Γηροκομείο Χανιά: Ζητά την εξέταση περαιτέρω μαρτύρων

Η διοίκηση του γηροκομείου κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα – αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ο πληρεξούσιος δικηγόρος Νίκος Ρουσσόπουλος προτείνει την εξέταση 95 ακόμη μαρτύρων. Ο κ. Ρουσσόπουλος επεσήμανε ότι το 90% από τους μάρτυρες είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο οι οποίοι κατά τον ίδιο, διαψεύδουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες στο χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr