Συντάραξε το πανελλήνιο η είδηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο αστυνομικός συντάκτης δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο από δύο άντρες, την ώρα που οι δικοί του άνθρωποι τον περίμεναν να επιστρέψει από την δουλειά του. Οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε δίκυκλο μικρού κυβισμού. Τα ίχνη τους ακόμα αναζητούνται.

Γιώργος Καραϊβάζ: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του

Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 11/4 και ώρα 15:00 στον τόπο καταγωγής του, την Καλλίφυτο Δράμας. Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο δημοσιογράφο που έφυγε από τη ζωή με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Γιώργος Καραϊβάζ

Γιώργος Καραϊβάζ: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Δέχτηκε 10 σφαίρες

Η ιατροδικαστής εντόπισε ότι έξι σφαίρες χτύπησαν στον θώρακα τον Γιώργο Καραϊβάζ, μια στον λαιμό, δύο σφαίρες στο κεφάλι, ενώ η μια που βρέθηκε στην παλάμη προφανώς προέρχεται από αντανακλαστική κίνηση του δημοσιογράφου για να προστατευτεί από τους δράστες που τον «γάζωναν».

 «Καθαρό» το όπλο

Σύμφωνα με την πρώτη βαλλιστική εξέταση «καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου. Η εξέταση αρχικά δείχνει ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, οι Αρχές προχωρούν και σε μια δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».

Πρόκειται ωστόσο για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που από την πρώτη στιγμή περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Το επίσημο και τελειωτικό αποτέλεσμα για το όπλο αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr.

Γιώργος Καραϊβάζ: Τι εκτίμησε ο Λευτέρης Οικονόμου

Ο Λευτέρης Οικονόμου μίλησε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν το οργανωμένο έγκλημα, όπως είπε. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε στην ΕΡΤ για τη στυγερή δολοφονία. Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος».

Επίσης, δήλωσε ότι από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές σε βάθος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται ούτως ώστε να μπορέσουμε να τον σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «είμαστε πολύ γρήγορα ακόμη για να δώσουμε με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία».

Οικονόμου για Καραϊβάζ: «Το οργανωμένο έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία»

Στις ερωτήσεις της παρουσιάστριας Βάλιας Πετούρη και του αστυνομικού ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γιάννη Σουλιώτη, ο υφυπουργός τόνισε ότι τα στοιχεία παραπέμπουν πιο πολύ σε κοινό έγκλημα.

Τόνισε ακόμα ότι «είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας.

Για αυτό είμαστε εδώ, η αποτελεσματικότητα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο θέμα της εξιχνίασης σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι γνωστή. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Απαρτίζεται από πολύ έμπειρους αξιωματικούς πάνω σε αυτό το θέμα και όπως προανέφερα συνεργάζεται και με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες όπου χρειάζεται και με τα εγκληματολογικά εργαστήρια ως προς την αξιολόγηση και διερεύνηση των ευρημάτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr