Από την αρχή της πανδημίας και ειδικότερα στο δεύτερο κύμα έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει κάνει τα πάντα για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας την ώρα που η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι μετά το πρώτο lockdown η κυβέρνηση είχε αρκετούς μήνες για να φτιάξει ΜΕΘ προκειμένου να είναι έτοιμη η χώρα μας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις παραδοσιακά το δεύτερο κύμα είναι πιο σφοδρό.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και φυσικά κλήθηκε να μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας προχώρησε σε μια δήλωση που προκάλεσε πολλές απορίες. Το στέλεχος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ αυτόματα θα είχαμε και αύξηση των νεκρών.

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε: «δεν είναι η λύση οι ΜΕΘ, θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι». «Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση».

Φυσικά μια τέτοια δήλωση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στα Social Media. Ένας από αυτούς που σχολίασαν τις δηλώσεις του υπουργού είναι και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτης Παπανικολάου. Συγκεκριμένα έγραψε στο twitter: «Στην τηλεκπαίδευση Βιολογίας Α’ Γυμνασίου και την Δευτέρα με τον κηδεμόνα του. Ά, και σαν σήμερα εκδόθηκε το 1859 η «Καταγωγή των Ειδών» οπότε παίζει διαγωνισματάκι απροειδοποίητο ας του πει κάποιος».

Σε συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως «σε συνεννόηση με τις ιδιωτικές κλινικές είχαμε ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα». «Επίταξη σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο», είπε χαρακτηριστικά, «τώρα που πλέον η κατάσταση απαιτεί νέες δομές και υπηρεσίες, προσφεύγουμε στο εργαλείο της επίταξης ως τελευταίο καταφύγιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr