Να σημειωθεί, ότι το σχέδιο πώλησης στην Ουκρανία τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-1C Grey Eagle που φέρουν πάνω τους πυραύλους Hellfire για χρήση στο πεδίο μάχης κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters νωρίτερα τον Ιούνιο.

Όλα δείχνουν, ότι το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να παραδώσει μέσω αγοράς τέσσερα μεγάλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία φαίνεται πως έχει μπει στον «πάγο» μιας σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, υπάρχει αυξημένη ανησυχία στο Πεντάγωνο. Ο λόγος; Ανώτατα κυβερνητικά, αλλά και στρατιωτικά στελέχη επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι η εξελιγμένη τεχνολογία των συγκεκριμένων drone δεν θα πρέπει να πέσει για κανέναν λόγο στα χέρια του εχθρού ήτοι τη Ρωσία.

Οι ενστάσεις ήρθαν από τη Διοίκηση Ασφαλείας Αμυντικής Τεχνολογίας του Πενταγώνου η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση της τεχνολογίας υψηλής αξίας μακριά από τα χέρια του εχθρού και με κλιμακωτά βήματα έφθασαν έως το Οβάλ Γραφείο. Να σημειωθεί, ότι το σχέδιο πώλησης στην Ουκρανία τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-1C Grey Eagle που φέρουν πάνω τους πυραύλους Hellfire για χρήση στο πεδίο μάχης κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters νωρίτερα τον Ιούνιο.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα πληροφορίες, η ένσταση για την εξαγωγή των drones προέκυψε λόγω ανησυχιών, ότι τα ραντάρ και ο εξοπλισμός επιτήρησης στα drones θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην περίπτωση που πέσουν στα χέρια της Ρωσίας, ενώ στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο, ότι η σκέψη του να μην παραδοθούν τα αμερικανικά drone στην Ουκρανία δεν είχε εξεταστεί στην αρχική επισκόπηση, αλλά ήρθε στο επίκεντρο στο πλαίσιο των συναντήσεων στο Πεντάγωνο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr