Η εκλογή της 38χρονης Έλλι Σλάιν στην ηγεσία της ιταλικής κεντροαριστεράς προκαλει προβλήματα και θορυβεί πολλούς σοσιαλδημοκράτες, όπως αναφέρεται στο Politico.

Η εκλογή της 38χρονης Έλλι Σλάιν στην ηγεσία της ιταλικής κεντροαριστεράς προκαλει προβλήματα και θορυβεί πολλούς σοσιαλδημοκράτες, όπως αναφέρεται στο Politico.Η νεοεκλεγείσα ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών της Ιταλίας ξεσηκώνει την αντιπολίτευση.Οι δεξιοί σκληροπυρηνικοί δεν μπορούσαν να ονειρευτούν έναν ευκολότερο στόχο από τον Έλλι Σλάιν, την νέα επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της Ιταλίας.Πολίτης του κόσμου, με γυναίκα σύντροφο και ανατροφή της ανώτερης μεσαίας τάξης, η νεότερη και πρώτη γυναίκα ηγέτις του πιο καθιερωμένου προοδευτικού κόμματος της Ιταλίας έχει πυροδοτήσει την οργή των συντηρητικών της χώρας

«CommunistElly», την ονόμασε η δεξιά εφημερίδα Il Tempo μετά την απόφαση  για την προεδρία την περασμένη Κυριακή. Η Σλάιν νίκησε το φαβορί Στέφανο Μπονακσίνι με 53,8% έναντι 46,2% των ψήφων.

Οι σύμμαχοι της δεξιάς πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι απολαμβάνουν την πόλωση γύρω από την Σλάιν – οι δύο πολιτικοί, αν και οι δύο γυναίκες, υποστηρίζουν πολύ διαφορετικές αξίες.

Η αιφνιδιαστική νίκη της Σλάιν εξέπληξε όχι μόνο τους αντιπάλους της, αλλά και πολλούς στο δικό της κόμμα. Οι σοσιαλδημοκράτες φοβούνται ότι θα μπορούσε να μετατρέψει το PD από την ευρεία προοδευτική εκκλησία που ήταν ιστορικά σε μια πολύ πιο ριζοσπαστική αίρεση.

Υπάρχει επίσης ανησυχία για το αν θα σταθεί στην υποστήριξη του κόμματος για την αποστολή θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία, δεδομένων των ειρηνιστικών απόψεων της.

Ο πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου Τζουζέπε Φιορόνι, μεταξύ των ιδρυτικών μελών του PD, είπε στο POLITICO: «Το έργο της δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία μου και την πολιτική μου κουλτούρα». Έχοντας προβλέψει το αποτέλεσμα, ο Φιορόνι αποχώρησε από το κόμμα μια μέρα πριν ανακοινωθεί η νίκη της Σλάιν. «Το PD μου δεν είναι πια εκεί, αυτό είναι άλλο κόμμα — δεν ανήκει πλέον στην κεντροαριστερά, αλλά στη σκληρή αριστερά», είπε.

Ως ηγέτης της νεολαίας το 2013, ο Σλάιν έγινε το πρόσωπο του «Occupy PD», ένα κίνημα διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε από δυσαρεστημένους προοδευτικούς και αριστερούς.

Το παιχνίδι με τους παραδοσιακούς σοσιαλδημοκράτες αναμένεται σκληρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr