Γιάννης Οικονόμου: Σχέδιο διευκολύνσεων για τις ρυθμίσεις στη θέρμανση επεξεργάζεται το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Σχέδιο διευκολύνσεων για τις ρυθμίσεις στη θέρμανση επεξεργάζεται το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στο MEGA σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την απορρόφηση των κραδασμών από το κύμα ανατιμήσεων τόνισε πως «αν υπάρχουν τα περιθώρια και μπορούμε να κάνουμε κάποιες, επιπλέον, παρεμβάσεις εδώ είμαστε να το δούμε».

Για τη θέρμανση

“Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τη θέρμανση, επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο διευκολύνσεων. Το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Ενέργειας θα μπορεί να πει πιο συγκεκριμένα πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος, σε ό,τι αφορά την ενέργεια, είναι ότι εστιάζουμε στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος, που συνολικά είναι μισό δισεκ. Είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που πήραμε γρήγορα έγκαιρα μέτρα και σ’ αυτήν την έκταση. Είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται δυναμικά. Την παρακολουθούμε και αν υπάρχουν τα περιθώρια και μπορούμε να κάνουμε κάποιες, επιπλέον, παρεμβάσεις εδώ είμαστε να το δούμε” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις ανατιμήσεις

“Οι πολιτικές δεν είναι για να ξορκίζουν τα προβλήματα, είναι να τα αντιμετωπίζουν. Κι εμείς, από πολύ νωρίς, είχαμε εντοπίσει ότι αυτή η πίεση θα περάσει στα ελληνικά νοικοκυριά, στις ελληνικές επιχειρήσεις. Νωρίς το είχαμε εντοπίσει και ξεδιπλώσαμε ένα σχέδιο, για να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερες οι επιπτώσεις αυτές στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών. Από τη Δ.Ε.Θ. κιόλας ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα -το οποίο μετά ενισχύσαμε- που απορροφά το 80% των ανατιμήσεων για όλους στο ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπλέον η Δ.Ε.Η. έχει, εδώ και ενάμιση χρόνο, ένα πρόγραμμα δόσεων που διευκολύνει πάρα πολύ τους καταναλωτές, όταν οι λογαριασμοί είναι φουσκωμένοι. Παράλληλα, διπλασιάσαμε το επίδομα θέρμανσης και διευρύναμε πολύ την περίμετρο των ανθρώπων που θα ευνοηθούν, καλύπτοντας 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το ΚΕΑ

Ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε για το Δεκέμβριο το διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, για όλους τους ευάλωτους συμπολίτες μας που το δικαιούνται. Για εμάς η ανάπτυξη δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά για να παίρνει μέρισμα ο κόσμος. Παρακολουθώντας την πορεία της οικονομίας, να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι ό,τι δημοσιονομικό περιθώριο υπάρχει, εκεί θα πηγαίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr