Γιάννης Οικονόμου: Για την κατάσταση στη Ρωσία αλλά και την ενεργειακή κρίση μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την κατάσταση στη Ρωσία αλλά και την ενεργειακή κρίση μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. “Να δείξει η ΕΕ αντανακλαστικά αντίστοιχα με αυτά που είχε στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και για το ζήτημα της ακρίβειας”, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι η στήριξη για την ελάφρυνση από τις ενεργειακές ανατιμήσεις θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει αυτή η κρίση και πως λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ετοιμάζονται πολύ στοχευμένες πολιτικές στήριξης κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη εξαντλώντας τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

Για το επίδομα Πάσχα

Στο ερώτημα εάν θα δοθεί τελικά το λεγόμενο Επίδομα Πάσχα, απάντησε ότι σύντομα και γρήγορα, μόλις η κυβέρνηση είναι έτοιμη θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Για το πλαφόν

Για το πλαφόν κέρδους, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα εξεταστούν τα περιθώρια κέρδους για να αποκλειστούν οι δυνατότητες κερδοσκοπίας σε μια σειρά τομείς όπου οι ανατιμήσεις δεν εξηγούνται άμεσα.

Για την Ουκρανική κρίση

Για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους και τους εταίρους της, έχει στείλει βοήθεια και δεν προβλέπεται η αποστολή έμψυχου υλικού ή ελικοπτέρων.

Εκτίμησε ότι η καθαρή φωνή με την οποία η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη στήριξη της Ουκρανίας, «είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη απέναντι στον προκλητικό και παραβατικό γείτονα που έχουμε».

«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε ιστορικά, ούτε πολιτικά αφελής. Η συμμετοχή της, η καθαρή φωνή της, η ουσιαστική συνδρομή μαζί με όλους εταίρους και συμμάχους της, απέναντι σε αυτό που αποτελεί παραβίαση του αξιακού υποβάθρου, είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη και απέναντι στον προκλητικό και στον παραβατικό γείτονα που έχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr