Γιάννης Οικονόμου: Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται εξωγενείς κρίσεις και κατά κοινή ομολογία, η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει ενεργειακά ακάλυπτη. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει εναλλακτικούς τρόπους και συντομότατα μάλιστα θα είμαστε κόμβος παροχής ενέργειας στις βαλκανικές χώρες. Η οικονομία ενέργειας είναι πολύ σημαντική, ανεξαρτήτως της κρίσης. Για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς η εξοικονόμηση ενέργειας είναι εθνική προτεραιότητα ούτως ή άλλως, χωρίς όμως να θίγεται η ποιότητα ζωής των πολιτών. Η διεύρυνση του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων είναι στο τραπέζι», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η βραδινή της Κυριακής» ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται εξωγενείς κρίσεις και κατά κοινή ομολογία, η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό δεν έγινε μαγικά, ούτε ήταν θαύμα. Έγινε επειδή έχουμε γνώση, επαγγελματισμό, εργαζόμαστε σκληρά και έχουμε καλά μελετημένο σχέδιο», υπογραμμίζει.

Δηλώνει πως το νομοθετικό πλαίσιο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λέει πως «είτε ο κ. Τσίπρας δεν κατανοούσε τι νομοθετεί, είτε τώρα κοροϊδεύει την κοινωνία». Για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ο κ. Οικονόμου σημειώνει πως αποκαθιστούν την ομαλότητα στην αγορά και εξασφαλίζουν ανεκτές τιμές ρεύματος για τον επόμενο χρόνο. «Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας έμεινε γυμνός από πολιτικά επιχειρήματα και αναγκαστικά βρήκε καταφύγιο στα ψέματα και τις αερολογίες, στο φυσικό του δηλαδή πεδίο», προσθέτει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται και στο επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και μεταξύ άλλων επισημαίνει πως μετά και την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία προχωρούμε σε περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών μας, με αμοιβαίο πολύπλευρο όφελος. «Η διπλωματία μας είναι μοχλός εξασφάλισης της χώρας και ανάπτυξης», υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η ΕΕ να πάρει μέτρα περιορισμού των ταξιδιών ή για τηλεργασία μέσα στο καλοκαίρι ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία ο κ. Οικονόμου διαβεβαιώνει ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι έτοιμη και η ενεργειακή επάρκεια εξασφαλισμένη, ιδίως την περίοδο του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, με την αυξημένη απόδοση των ΑΠΕ. «Εκείνο που είναι επιτακτική ανάγκη είναι ο τερματισμός του πολέμου και η απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας», τονίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr