Γιάννης Οικονόμου: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε έναν απολογισμό σχετικά με την πρόταση μομφής και μίλησε για τις παρατάσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου. Ξεκινώντας ο κ. Οικονόμου μίλησε για κίνηση απελπισίας εκ μέρους του κ. Τσίπρα αναφερόμενος στην πρόταση μομφής και αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.

Ο κ. Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφερόμενος σε κάθε τομέα από την εθνική άμυνα, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία. Οι πολίτες διαπίστωσαν την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, είπε επίσης ο κ. Οικονόμου. Αναφέρθηκε στους κολοσσούς που έρχονται στην Ελλάδα για επενδύσεις λέγοντας ότι παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό τον τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε παρατάσεις που έχουν δοθεί:

  • Παρατείνεται κατά 15 ημέρες το πρόγραμμα εξοικονομώ και λήγει στις  15 Φεβρουαρίου.
  • Όσοι έχουν κάνει δηλώσεις μεταβίβασης και γονικής παροχής μπορούν να συντάξουν τα έγγραφα έως τις 31/03 με τις παλιές αντικειμενικές αξίες.
  • Παρατείνεται η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ για ρύθμιση χρεών έως και 72 δόσεις.
  • Παράταση έως τις 31/03 στην δυνατότητα ολοκλήρωσης μεταβίβασης ακινήτου μέσω μηχανικού χωρίς ταυτότητα κτιρίου.

Ερωτηθείς για το πως θα εκφραστεί στην πράξη η συγγνώμη του πρωθυπουργού, ο κ. Οικονόμου απάντησε: Είμαστε μια κυβέρνηση που έχουμε το ειδικό ηθικό και πολιτικό βάρος για να διορθώνουμε τις αδυναμίες μας απέναντι στα σφοδρά καιρικά φαινόμενα.

Για το αν υπάρχει θέμα με Στυλιανίδη είπε ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Για την δυσφορία του Ευάγγελου Βενιζέλου απάντησε ότι μίλησε ως Πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη της παράταξής μας που στοχοποιήθηκαν από τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός στην πολιτική διάσταση του θέματος δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος άλλων κομμάτων. Αυτό είναι θέμα του κ. Ανδρουλάκη.

Για το πότε θα αποζημιωθούν οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό τόνισε ότι η εταιρεία τις επόμενες ημέρες υποχρεούται να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι πολίτες. Αυτό, δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να διεκδικήσουν και άλλες αποζημιώσεις.

Δείτε live την ενημέρωση

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr