Γιάννης Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε σήμερα πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει νέα μέτρα όμως αν χρειαστεί κάτι περαιτέρω η κυβέρνηση θα το εξετάσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε σήμερα πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει νέα μέτρα όμως αν χρειαστεί κάτι περαιτέρω η κυβέρνηση θα το εξετάσει.

«Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή καινούρια μέτρα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συνέχισε λέγοντας πως ««εάν χρειαστεί να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε να το δούμε. Παρόλα αυτά μένουμε σε αυτά που είμαστε».

Για την εμβολιαστική κάλυψη

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου η κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με το οποίο δουλεύει «ένα πλαίσιο με βάση το οποίο δουλεύουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης. Αποδίδει και η γενναία απόφαση του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα στους 60 και άνω».

Όπως σημείωσε, είναι πλέον πάνω από 70.000 οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας, που, μέσα σε κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα, «ενώ ήταν απροστάτευτοι όλο το προηγούμενο διάστημα, έσπευσαν να αξιοποιήσουν το εμβόλιο». Πηγαίνει πάρα πολύ καλά, είπε, και η αναμνηστική δόση, καθώς πάνω από 1.800.000 πολίτες την έχουν κάνει.

Για το self test

«Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και σε εγρήγορση. Ο κορωνοϊός είναι εδώ. Έχουμε συστήσει σε όλο τον πληθυσμό να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνουμε για ένα δωρεάν self-test, έτσι ώστε να ελέγχει την επιδημιολογική του κατάσταση και για να προστατευθεί και για να μη μεταδίδει άθελά του τον ιό στην κοινότητα.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη στο Ε.Σ.Υ., γιατί εκεί γίνεται η μεγάλη προσπάθεια. Ακολουθούμε από τον Σεπτέμβριο μια δύσκολη και εξισορροπητική στρατηγική. Όλα τα μέτρα, όλες οι ενέργειές μας από τότε μέχρι σήμερα έχουν αυτό το σκοπό: οικονομία, κοινωνία και εκπαίδευση ανοιχτές και, ταυτόχρονα, μάχη για τον περιορισμό της διασποράς και στήριξη του Ε.Σ.Υ.» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Κορωνοϊός

Για το ΕΣΥ και τις καταγγελίες για διακρίσεις στα κρεβάτια

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία ότι γίνονται διακρίσεις για κρεβάτια στις Μ.Ε.Θ., αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν «και να διερευνηθούν χωρίς αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι με τους οποίους οι συμπολίτες μας που διασωληνώνονται πηγαίνουν στα κρεβάτια των Μ.Ε.Θ.. Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη στο Σύστημα για να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση για την κυβέρνηση ότι τα κριτήρια για εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. Δεν χωράει οτιδήποτε άλλο εκεί» τόνισε.

Για την οικονομία

Η οικονομία πάει πολύ καλά και αυτό, αυτό δεν γίνεται εν κενώ, είπε στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Οικονόμου. «Γίνεται γιατί εφαρμόσαμε μια σώφρονα και λελογισμένη πολιτική όλο το προηγούμενο διάστημα. Η οικονομία αντέχει στην πανδημία. Αντέχει γιατί η κυβέρνηση τη στήριξε, στήριξε την αγορά. Αντέχει γιατί οι μεταρρυθμίσεις μας προσελκύουν επενδύσεις, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίες. Θυμίζω ότι η καλοπροαίρετη αγωνία, αλλά και οι κακεντρεχείς προβλέψεις ότι θα ακολουθήσει τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων μετά την πανδημία, δεν έχουν επιβεβαιωθεί» δήλωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr