Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Eίναι νομικός, επιχειρηματίας με κοινωνική δραστηριότητα, πρώην μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (Ηράκλειο Κρήτης, 12 Δεκεμβρίου 1955) είναι νομικός, επιχειρηματίας με κοινωνική δραστηριότητα, πρώην μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Από τις 31 Ιουλίου 2019 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τους Φρίξο Δασκαλάκη-Φαζάκη και Μαρίκα Παπαδάκη. Η άλλη μισή της καταγωγή είναι από την Αρκαδία.

Η κόρη της Καρολίνα

Η Γιάννα Δασκαλάκη τελείωσε με επιτυχία το Α΄ Λύκειο Θηλέων Ηρακλείου και σπούδασε στη Νομική Σχολή στο ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 1979. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον επιχειρηματία Γιώργο Παρθένη και απέκτησε μαζί του μία κόρη, την Καρολίνα.

Τη Γιάννα Δασκαλάκη την ενδιέφερε πρωτίστως η δράση σε πραγματικούς χρόνους και πραγματικά προβλήματα. Μότο της ήταν η έκφραση «στάση can-do», δηλ. μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτό που δεν σου αρέσει. Αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων θέλησε να προβάλλει στη δημόσια καθημερινή ζωή και γιαυτό ενεπλάκη στη δρώσα πολιτική, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας». Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1984-1993), καταγόμενος από τα Χανιά της Κρήτης. Η γνωριμία τους ήταν αμιγώς θεσμική και η συναίνεση του να εκτεθεί η Γιάννα Δασκαλάκη στις Δημοτικές Εκλογές, του 1986, με τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Έβερτ «Νέα Εποχή» στο Δήμο της Αθήνας, κάλυπτε τις ανάγκες του κόμματος της Ν.Δ. να υπάρχουν γυναίκες στα ψηφοδέλτια της.

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Αγαπάει πολύ τα παιδιά η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Είχε λάβει 4.645 σταυρούς προτίμησης, κατατασσόμενη στην 12η θέση ανάμεσα σε 40 υποψηφίους. Το αποτέλεσμα της επιτυχίας της βρίσκεται πρωτίστως στην επιλογή του θέματος που επέλεξε να αναδείξει με την προεκλογική της καμπάνια: την ανατροπή της υποβαθμισμένης ποιότητας ζωής των Αθηναίων. Το πώς αντιλαμβανόταν αυτή την «ανατροπή» το έδειξε όταν στο πλαίσιο της αποστολής προεκλογικής υλικού σε εν δυνάμει ψηφοφόρους της επέλεξε να «τους ταχυδρομήσει σπόρους βασιλικού» εστιάζοντας στην ανάγκη για «πιο πράσινο μέλλον στην Αθήνα». Στο Δήμο Αθηναίων της ανατέθηκαν τα καθήκοντα της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση που την ενδιέφερε πολύ λιγότερο, από την εθελοντική δράση που ανέπτυξε στα θέματα παιδείας και θερινής κατασκήνωσης των παιδιών. Η ίδια θεωρεί τη δουλειά που έκανε για τα σχολεία των Αθηνών την «μεγαλύτερη επιτυχία» της τρίχρονης θητείας της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Τον Νοέμβριο του 1989 και το 1990, εκλέχθηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών. Είχε λάβει 28.625 και 35.868 σταυρούς προτίμησης (8η και 5η θέση) αντίστοιχα. Στις εκλογικές αναμετρήσεις είχε κατέλθει ως Γιάννα Δασκαλάκη-Παρθένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr