Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο τελευταίος πολιτικός που εμβολιάστηκε σήμερα. Είχαν προηγηθεί ο πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής. Οι πρώτοι εμβολιασμοί αφορούσαν την νοσηλεύτρια της ΜΕΘ, Ευσταθία Καμπισιούλη, και τον 88χρονο Μιχάλη Γιαβανίδη. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό.

Δείτε το βίντεο με τον εμβολιασμό του Γιάνη Βαρουφάκη

 

Σήμερα ακολουθούν:

  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αύριο Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τον σχεδιασμό των εμβολιασμών

Λίγο πριν το κόμμα της αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του εκπροσώπου Τύπου, Μιχάλη Κριθαρίδη, στηλίτευσε την κυβερνητική πολιτική στο θέμα του ΕΣΥ αλλά και του εμβολίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στις προτεραιότητες της ΝΔ «δεν είναι το ΕΣΥ, ούτε καν φυσικά το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό, είναι η παρασιτική ολιγαρχία και τα παχυλά της συμφέροντα».

«Η κυβέρνηση με την άφιξη της πρώτης παρτίδας των δόσεων του εμβολίου, φαίνεται πως έβαλε μπρος την «εθνική στρατηγική για τον εμβολιασμό»», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σχολίασε παράλληλα πως «δεν έφτιαξε φυσικά, δημόσιο δίκτυο κέντρων καθολικού εμβολιασμού, όπως προτείνει το ΜέΡΑ25 και όπως άλλωστε δεν είχε δημιουργήσει ούτε το δημόσιο δίκτυο για τα μαζικά τεστ στον πληθυσμό, πέρα από μία «τεστολοταρία»».

«Ούτε προσέλαβε υγειονομικό προσωπικό για να στελεχώσει τις ανάγκες της εξέλιξης της πανδημίας και του εμβολιασμού του πληθυσμού», προσέθεσε.

«Ο Υπουργός Υγείας όμως, ως άλλος Άγιος Βασίλης, φρόντισε την παραμονή των Χριστουγέννων να εγκρίνει με απόφαση του νέα λίστα αυτή τη φορά «Κικίλια», όχι «Πέτσα», ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα κανάλια!» συνέχισε ο εκπρόσωπος και κατέληξε:

«Φαίνονται δυστυχώς για ακόμα μία φορά ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι το ΕΣΥ, ούτε καν φυσικά το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό, είναι η παρασιτική ολιγαρχία και τα παχυλά της συμφέροντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr