Η Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε σχετικά με το Πάσχα, με τα self test, αλλά και την εικόνα στα νοσοκομεία. Η λοιμωξιολόγος είχε μιλήσει σε παλιότερες συνεντεύξεις της σχετικά με την μείωση των διασωληνωμένων. Υπενθυμίζεται πως τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Παθολογίας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», δήλωσε το τι θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, ενώ εξήγησε και πώς θα κινηθούμε το Πάσχα. «Είναι κρίσιμο το θέμα του Πάσχα που ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να το κρίνουμε. Είδατε τα κρούσματα και τους θανάτους χθες, αλλά και τους διασωληνωμένους. Λέμε ότι είμαστε σε οριζοντίωση των κρουσμάτων, αλλά έχουν αυξηθεί και τα τεστ, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται περισσότερα», ανέφερε.

Γιαμαρέλλου

«Η πιθανότητα ένα self test να βγει ψευδώς αρνητικό, είναι μία στις 1000»

«Νομίζω ότι τα self tests απαιτούν επιβεβαίωση. Άρα δεν συμπεριλαμβάνονται τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω self tests στα όσα ανακοινώθηκαν χθες. Η πιθανότητα ένα self test να βγει ψευδώς αρνητικό, είναι μία στις 1000. Επομένως το αρνητικό μας καθησυχάζει απόλυτα», ξεκαθάρισε η κ. Γιαμαρέλλου. Και συνέχισε προτάσσοντας το εξής: «Το 30% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί. Αυτή είναι και η αξία του τεστ, βρίσκω τον ιό σε εκείνον που μπορεί ο ίδιος να μην έχει τίποτα, αλλά να κολλάει τον κόσμο γύρω του».

«Με τα κρούσματα που έχουμε τώρα, υπάρχει μεγάλη πίεση και οι επιδημιολόγοι λένε ότι η πίεση θα κρατήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα. Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος, είμαστε επιφυλακτικοί για το πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό», εξήγησε η κ. Γιαμαρέλλου.

«Όλοι περιμέναμε ότι θα μειωθούν πιο γρήγορα τα κρούσματα, αλλά αυτά επιμένουν. Είναι φυσικό λοιπόν, να είναι κανείς επιφυλακτικός. Έχουμε την πληροφορία όμως, ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αύξησε τα κρούσματα και την κινητικότητα. Αυτή είναι μια πληροφορία που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για τις επόμενες κινήσεις μας», κατέληξε για τα κρούσματα.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων έχει κατέβει πολύ»

Επίσης, η κα Γιαμαρέλλου σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται. «Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλα αυτά τα νέα παιδιά είναι ότι μέσος όρος των νοσηλευμένων έχει κατέβει πολύ γιατί οι μεγαλύτεροι έχουν εμβολιαστεί. Ο συνωστισμός είναι επικίνδυνος και παρουσιάζεται σε όλες τις χώρες».

«Είναι δυνατόν μετά από τέτοιες συγκεντρώσεις να μην αυξηθούν τα κρούσματα; Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε! Κάνω έκκληση σε αυτά τα παιδιά που τα αγαπάμε, για να έχουμε ένα καλό Πάσχα, να πετάξουμε τις μάσκες, να είναι προσεχτικά», τόνισε από την πλευρά της.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr