Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε, επίσης, δηλώσεις σχετικά και με άλλα θέματα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανέφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη επίσκεψη στα Καλάβρυτα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε, επίσης, δηλώσεις σχετικά και με άλλα θέματα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής

«Η περιοχή σας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση. Κεντρικός στόχος του προγράμματός μας είναι μαζί με τον τουρισμό να αποτελέσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν τα ελληνόπουλα στην περιφέρεια» είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι: «Να χτίσουμε μία νέα περιφερειακή ανάπτυξη, διότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η δημογραφική συρρίκνωση, ιδιαίτερα σε ορεινούς δήμους, όπως είναι ο Δήμος Καλαβρύτων».

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημα του ναζισμού, τη θηριωδία στα Καλάβρυτα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι: «Έχουμε χρέος ως πατριώτες να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Γιατί διατηρούν ζωντανή και την ανάγκη να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ιδέες απέναντι στο ναζισμό, στο νεοναζισμό, που οδηγούν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έχουμε επίσης χρέος, βάσει του πλαισίου που έθεσε η Βουλή των Ελλήνων πριν από μερικά χρόνια, να αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο, ώστε να υπάρξει επιτέλους και η απόφαση για τις γερμανικές επανορθώσεις. Είναι εθνικό αίτημα και πρέπει να το ακούσει με σεβασμό η γερμανική κυβέρνηση».

Πηγή: pagenews.gr