Κατά 14.054 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται 1.197.709. Παράλληλα, χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου άλλοι 423 ασθενείς έχασαν τη μάχη με την Covid-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη Γερμανία, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, να ανέρχεται πλέον σε 19.342 νεκρούς.

Παράταση του lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η Μέρκελ

Εν τω μεταξύ, την παράταση της ισχύος του «μερικού lockdown» έως και τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. «Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει», σημείωσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα». Η κυβέρνηση στην Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου.

Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου. Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημι-συνεπείς για πολύ», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Mάλιστα, το κρατίδιο της Βαυαρίας είναι αυτό που έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων και για το λόγο αυτό θα επιβάλει αυστηρότερο lockdown από την προσεχή Τετάρτη. «Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μονάχα αν έχουν καλό λόγο», δήλωσε επί του θέματος ο πρωθυπουργός, Μάρκους Σέντερ, προσθέτοντας πως θα υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για τα Χριστούγεννα, όχι όμως για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς. «Η κατάσταση είναι δυστυχώς σοβαρή. Τα μέτρα απλά δεν επαρκούν. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα», επισήμανε. «Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά, στον γιατρό ή για μια βόλτα, ενώ βραδινές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας σχεδιάζονται για τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr