Το όριο των 40.000 νεκρών από κορωνοϊό στη Γερμανία, ξεπέρασε σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το ινστιτούτο επιδημιολογικής επιτήρησης Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Η Γερμανία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 465 θανάτους από κορωνοϊό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους από την αρχή της πανδημίας σε 40.343, όπως διευκρίνισε το ινστιτούτο. Περισσότεροι από 1,9 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέχρι σήμερα, με σχεδόν 17.000 νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί από το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Από τη μεριά της, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας». Στο χθεσινό εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Γερμανίδα πολιτικός προειδοποίησε πως οι πλήρεις συνέπειες από την αύξηση των κοινωνικών επαφών στη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους δεν φαίνονται ακόμα στις στατιστικές.

Η ίδια εξήγησε στους Γερμανούς πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας» μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί γιατροί και ιατρικό προσωπικό εργάζονται αυτή τη στιγμή στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Ενδεικτικό της ανησυχίας στην εν λόγω χώρα είναι ότι παρατείνει και ενισχύει το μερικό lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και προτρέπει τους πολίτες να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις επαφές τους.

Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως η εκστρατεία εμβολιασμού πήρε χρόνο για να ξεκινήσει μα «ο ρυθμός θα επιταχυνθεί», διαβεβαίωσε. «Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πούμε: θα έχουμε αρκετά διαθέσιμα εμβόλια για όλους στη Γερμανία», τόνισε.

Να αναφέρουμε πως περισσότεροι από 5.000 νοσούντες με κορωνοϊό βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία, στις οποίες άνω του 80% των κλινών είναι γεμάτες. Τα σχολεία, όπως και τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr