Η Γερμανία κήρυξε ολόκληρη τη Γαλλία ως περιοχή «υψηλού κινδύνου» για μολύνσεις από κορωνοϊό, μια κίνηση που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να δείχνουν αρνητικό τεστ Covid και να υποβάλλονται σε καραντίνα κατά την άφιξη. Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες η Γερμανία είχε ανακοινώσει πως από την Κυριακή 28 Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου θα δέχεται ταξιδιώτες που θα έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού μαζί τους.

Τρίτο κύμα στη Γερμανία: «Πρωταγωνιστής» οι μεταλλάξεις

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, καθηγητής Lothar Wieler, είπε ότι βασικό στοιχείο του τρίτου κύματος στη Γερμανία είναι η παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική Αγγλία. «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι αυτό το κύμα θα είναι χειρότερο από τα δύο πρώτα», δήλωσε ο καθηγητής Wieler, καθώς παρότρυνε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια του Πάσχα. «Δεν μπορούμε πλέον να σταματήσουμε αυτό το κύμα, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να το σταθεροποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα», είπε. και πρόσθεσε ότι οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται να είναι δύσκολες.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn είπε ότι το σύστημα υγείας της χώρας θα μπορούσε να σημάνει κόκκινο τον επόμενο μήνα εάν η αύξηση των κρουσμάτων παραμείνει ανεξέλεγκτη. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 21.573 την Παρασκευή, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 183, αντίστοιχα. Ο Spahn κάλεσε επίσης τους τοπικούς υπαλλήλους υγείας να είναι πιο ευέλικτοι σε ό,τι αφορά στην χορήγηση των εμβολίων, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να προσφερθούν αχρησιμοποίητες δόσεις σε οποιονδήποτε ηλικίας άνω των 70 ετών το σαββατοκύριακο. Μέχρι στιγμής περίπου το 10% του ενήλικου πληθυσμού της Γερμανίας έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Μέρκελ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έδωσε σχετική συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, κατά την οποία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για πολιτική σκοπιμότητα. «Όταν βλέπουμε την εξέλιξη των ποσοστών – όπως συμβαίνει εδώ – υπερβαίνει το όριο των 200 για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό απαιτεί ταξινόμηση ως ζώνη υψηλού κινδύνου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μέχρι πρότινος, μόνο η παραμεθόρια περιοχή της Moselle της Γαλλίας είχε χαρακτηριστεί από τη Γερμανία ως ζώνη υψηλού κινδύνου.

Τι περιλαμβάνει ουσιαστικά η απόφαση της Γερμανίας σχετικά με τις περιοχές υψηλού κινδύνου:

Η ταξινόμηση επιβάλλει διάφορους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης αρνητικού αποτελέσματος πριν από την είσοδο στη γερμανική επικράτεια, καραντίνα 10 ημερών, καθώς και την επιβολή αυστηρών συνοριακών ελέγχων. Το Βερολίνο έχει επίσης τοποθετήσει την περιοχή του Τιρόλο της Αυστρίας και την Τσεχική Δημοκρατία στην ίδια κατηγορία. Ωστόσο, η Μέρκελ υπαινίχθηκε την Πέμπτη ότι η Γαλλία θα μπορούσε να απολαύσει ειδικής μεταχείρισης και να αποφύγει αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται ως περιοχή υψηλού κινδύνου. Η Γαλλία από την πλευρά της προσπαθεί να διαπραγματευτεί την ελάφρυνση των όρων, ώστε να αποφύγει το κλείσιμο των συνόρων, σύμφωνα με το AFP.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr