Σε συνέντευξη του ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Κοινό μυστικό φαίνεται να είναι πια η σταδιακή άρση, καθώς τόσο οι ειδικοί, όσο και οι κυβερνητικοί παράγοντες, ο ένας μετά τον άλλον τονίζουν πως τα μέτρα πρέπει σταδιακά να αρθούν. Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για δικλείδες αποσυμπίεσης, ενώ τόνισε για άλλη μία φορά την κρισιμότητα των πραγμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ 100,3, επεσήμανε ότι  «Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης». Υπογράμμισε δε, ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής.

Γεραπετρίτης

Γεραπετρίτης: «Στο πλέγμα των μέτρων οι διαδημοτικές μετακινήσεις»

Όπως τόνισε ο υπουργός, στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει το Πάσχα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Πάσχα, πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», σημειώνοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα».

Γεραπετρίτης: Κρίσιμος ο Απρίλιος για τον κορωνοϊό

«Αν ξεπεράσουμε τον κάβο του Απριλίου θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή. Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η πολιτική φθορά, με αφορμή και τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, παρατήρησε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση των πολιτών».

«Εμείς δεν τα κάνουμε όλα τέλεια κάνουμε με λάθη» αναγνώρισε ο κ. Γεραπετρίτης, πρόσθεσε όμως ότι «βλέπω πως οι πολίτες αισθάνονται ότι υπάρχει κυβέρνηση που διαχειρίζεται τα πράγματα». Μετά το τέλος της πανδημίας θα αλλάξουν πολλά και πολιτικά… αν πάνε στραβά θα κάνουν οι πολίτες την υπερχρέωση σχολίασε.

Άρση lockdown

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr