Γεωργιάδης στη Βουλή: Στα τέλη του 2022 αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Στα τέλη του 2022 αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη παραβίαση του ανταγωνισμού. Αυτό ανέφερε απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, με τίτλο «Εμπόδια στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στους ελέγχους των τραπεζών», ο Άδωνις Γεωργιάδης

Από την πλευρά του, ο κ. Μαμουλάκης είπε ότι το πόρισμα είναι κομβικής σημασίας και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να κάνει ένα αίτημα στην Επιτροπή για την επίσπευση της έκδοσής του. Σημείωσε μάλιστα ότι, μόλις χθες, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια συντελείται όργιο με τις τράπεζες και ότι δεν προλαβαίνει να μαζεύει αναφορές και παράπονα πολιτών εναντίον των πρακτικών των τραπεζών.

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από τη στιγμή που άρχισε η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ένα αίτημα ελέγχου από πλευράς του, θα εθεωρείτο «παρέμβαση». Παράλληλα, χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, «επί 5 χρόνια διακυβέρνησής του, και παρά τις φωνές στο Σύνταγμα κατά τραπεζιτών και τοκογλύφων, δεν βάλατε ένα ευρώ πρόστιμο, δεν κάνατε κανένα έλεγχο στις τράπεζες. Εμείς τους βάλαμε «έναν σκασμό» πρόστιμα [..] Είστε καλοί για ερωτήσεις, για δηλώσεις, για πανό, να το παίζετε επαναστάτες κατά του καπιταλισμού, αλλά όταν πήρατε την εξουσία, (γίνατε) γατάκια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr