Άδωνις Γεωργιάδης: Τροποποιήσεις βελτίωσης στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές στα σημεία αιχμής κατατέθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον αρμόδιο υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Τροποποιήσεις βελτίωσης στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές στα σημεία αιχμής κατατέθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον αρμόδιο υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη. «Μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές, το νομοσχέδιο ικανοποιεί το 99% των αιτημάτων όλων των φορέων που έχουν ακουστεί» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, σχολίασε αναφορικά «Είμαι βουλευτής 15 χρόνια και νομοσχέδιο που να έχει αλλάξει τόσο δραστικά, από την αρχική του μορφή μέχρι την τελική του διατύπωση, και πολιτική ηγεσία που να είναι έτοιμη για αλλαγές επί της ουσίας, προσπαθώντας να συγκεράσει πολλές από τις αντικρουόμενες απόψεις, δεν θυμάμαι πολλά».

Ποιους αφορούν οι αλλαγές

Οι αλλαγές αφορούν, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα της υποχρέωσης διάθεσης της δηλωθείσας στο ΟΣΔΕ παραγωγής σε ποσοστό 50%, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έγιναν κατά το στάδιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αλλά και στην Ολομέλεια. Επίσης, φορούν στις ποινές, ενώ κατοχυρώνουν 5ετή διάρκεια της άδειας του παραγωγού ώστε να εξομοιώνεται με την άδεια του εμπόρου.

Γεωργιάδης για εξεταστική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου των λαϊκών είναι υπέρ του νομοσχεδίου

«Κανένας μας δεν θέλει να κλείσει τις λαϊκές αγορές, και σίγουρα όχι εγώ. Στόχος μας είναι οι λαϊκές αγορές να συμβαδίζουν με την οικονομία του 21ου αιώνα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

«Το νομοσχέδιο έχει την υποστήριξη του κόσμου των λαϊκών αγορών. Είναι αποτέλεσμα εξαντλητικού διαλόγου με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, έχουμε γράψει και ξαναγράψει το νομοσχέδιο 50 φορές για να είναι όλοι ευχαριστημένοι» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

«Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Τους δίνουμε μια ευκαιρία, δυνητική, εθελοντική, όποιος θέλει να δηλώσει τώρα, να πάρει την άδεια του εμπόρου και να συνεχίσει νόμιμα να κάνει αυτό που έκανε μέχρι σήμερα παράνομα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε ότι η Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αττικής, έχει μιλήσει με δραματικούς τόνους υπέρ του άρθρου, γιατί αν δεν δοθεί αυτή η δυνατότητα, πολλά μέλη της θα καταστραφούν. Όπως είπαν, καθώς η Αττική έχει μικρό κλήρο γης, δεν είναι βιώσιμη η δουλειά στη λαϊκή μόνο με την δική τους παραγωγή, και στην πραγματικότητα αναγκάζονται να κάνουν και τον έμπορο για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο κ. Γεωργιάδης, με νομοτεχνική βελτίωση θα προβλεφθεί η δυνατότητα αυτή μόνο στην Αττική και με όριο 20 στρεμμάτων. Για την μετατροπή της άδειας θα δοθεί προθεσμία ενός μήνα, η μετατροπή θα είναι εθελοντική, και μετά την παρέλευση του μήνα θα γίνουν φορολογικοί έλεγχοι και όσοι δεν έχουν προχωρήσει στη μετατροπή, θα πάρουν και την ευθύνη της πράξης τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr