Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 1 εκατ. ευρώ, είπε ο κ. Γεωργιάδης

Νέα μέτρα στην εστίαση μετά τις γιορτές προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σκάι, έκανε λόγο για «ήπια μέτρα» μετά τις γιορτές ώστε να μπει φρένο στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως είπε, υπάρχουν εισηγήσεις για παρεμβάσεις τόσο στο ωράριο λειτουργίας (δηλαδή τα καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ) με στόχο να μειωθεί η κινητικότητα τις νυχτερινές ώρες γιατί «πίνουμε και είμαστε στο τσακίρ κέφι» αλλά και να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό πελατών, δηλαδή μη συνωστισμός όρθιων καταναλωτών.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση lockdown ή SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς όπως ανέφερε, «δε θα κλείσουμε τους εμβολιασμένους», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δε βρέθηκε ανεμβολίαστος «στα μαγαζιά που έγιναν έλεγχοι».

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε οργισμένος για την αισχροκέρδεια και την αύξηση των τιμών των μασκών ΚΝ95 που από χτες είναι υποχρεωτικές σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε, ότι ο επιχειρηματίας που προχώρησε στις παράλογες αυξήσεις έως 42% θα δεχθεί πρόστιμο «που δεν θα έχετε ξαναδεί». «Τόλμησε χριστουγεννιάτικα επειδή δημιουργούνται ειδικές συνθήκες υγείας να γδάρει τον κόσμο; Θα ξημερώσει η Δευτέρα και οι υπηρεσίες δουλεύουν», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης σε ερώτηση σχετικά με το ύψος του προστίμου, τόνισε ότι μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 1 εκατoμμύριο ευρώ.

Ο ίδιος είπε: «μου αρέσει ο καπιταλισμός, η ελεύθερη αγορά και να βγάζουν οι άνθρωποι λεφτά» όμως «δεν μου αρέσει να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η αύξηση στις μάσκες είναι παράνομη και γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή στην ΔΙΜΕΑ να γίνει έλεγχος βάσει των τιμολογίων αγοράς και πώλησης.

«Είναι αδύνατο να μας πείσει ότι από Παρασκευή πρωί σε Παρασκευή μεσημέρι αυξήθηκε η τιμή αγοράς. Του συστήνω να κατεβάσει την τιμή στην προηγούμενη αλλιώς το πρόστιμο δεν το θα έχετε ξαναδεί. Δεν λέω να πουλάει με ζημία αλλά να μην εκμεταλλεύεται τις υγειονομικές ανάγκες του κόσμου», συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr