Γεωργαντάς για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τα πιστοποιητικά σε πολίτες που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τα πιστοποιητικά σε πολίτες που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς. Έτσι σε λειτουργία θα τεθεί αύριο η πλατφόρμα για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους σε χώρα της Ε.Ε ή σε άλλες 28 συνεργαζόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και Βρετανίας, και έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα προκειμένου να δηλώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Γεωργαντάς για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν θα ισχύει για την περίοδο νόσησης των εμβολιασμένων

Σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι δε χρειάζεται να εκδώσουν πιστοποιητικά νόσησης τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο αυτός που νοσεί για τις ημέρες της νόσησης ή της ανάρρωσης δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Διακόπτεται η ισχύς του κι επανέρχεται εκ νέου μετά την παρέλευση των ημερών της νόσησής του».

Όπως διευκρίνισε, αυτό δεν γίνεται αυτόματα με τη δήλωση του θετικού τεστ επειδή τεχνικά δεν μπορεί να υποστηριχθεί, καθώς διαφέρουν οι μέρες νόσησης από ασθενή σε ασθενή. Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών πρώτης δόσης υπογραμμίζοντας ότι ειδικά στους άνω των 60 ετών από τους 520.000 ανεμβολίαστους, μετά την απόφαση για την υποχρεωτικότητα, έχει εμβολιαστεί η προγραμματίσει το ραντεβού του πάνω από το 40% των πολιτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr