Γεωργαντάς: Στον εμβολιασμό των παιδιών αναφέρθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Στον εμβολιασμό των παιδιών αναφέρθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς. Ήδη από την Παρασκευή που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό πάνω από 20.000 ραντεβού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Ο υπουργός είπε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου. «Υπάρχει μεγάλη κίνηση. Τα ραντεβού είναι ήδη πάνω από 20.000.» Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για να κάνει ένα παιδί το εμβόλιο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα τα 5 έτη.

Για την αναμνηστική δόση

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε, επίσης, και στην αναμνηστική δόση λέγοντας πως 2.112.000 πολίτες έχουν κάνει ήδη την αναμνηστική δόση και περίπου 1.700.000 την έχουν προγραμματίσει. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 65% των δικαιούχων.

Εμβολιασμός παιδιών: Πρώτη ημέρα κλείστηκαν χιλιάδες ραντεβού – Πού εξαντλήθηκαν

Στην πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, κλείστηκαν μέχρι στιγμής 16.000 ραντεβού.Ωστόσο ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί καθώς η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει να ανησυχεί τους γονείς .

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τα ραντεβού έχουν ήδη εξαντληθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 60.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer που προορίζονται για παιδιά και αν δεν φτάσουν, αναμένεται νέα παραγγελία στις αρχές του Ιανουαρίου.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα αρχίσουν την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και θα γίνουν σε 75 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ στις απομακρυσμένες περιοχές ο εμβολιασμός θα γίνει από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Οι εμβολιασμοί σε παιδιά θα είναι αποκλειστικά με Pfizer και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικες. Η διαδικασία θα είναι η ίδια, δηλαδή το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά τριών εβδομάδων.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού θα κάνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 14 Δεκεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr