Γέννα εν πτήσει: Μια γιατρός κατάφερε έγκαιρα να βοηθήσει με ασφάλεια έγκυο γυναίκα και εκείνη της έδειξε την ευγνωμοσύνη της με το πιο όμορφο δώρο.

Μια τρυφερή ιστορία σαν θαύμα συνέβη 35.000 πόδια πάνω από το έδαφος, όταν γιατρός βοήθησε γυναίκα να γεννήσει το κοριτσάκι της εν πτήσει. Η γυναίκα της το ανταπέδωσε, με ένα σπουδαίο δώρο δίνοντας στο νεογέννητο το όνομα της ιατρού Αΐσα Κατίμπ.

Το χρονικό της γέννας

Όλα συνέβησαν σε πτήση της εταιρίας Qatar Airways από τη Ντόχα προς το Εντέμπε. Εκεί η ιατρός Κατίμπ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά, έσπευσε να προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις της όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του αεροπλάνου ότι χρειάζεται επειγόντως γιατρός.

Η γιατρός, παρά το γεγονός πως ήταν πολύ κουρασμένη από νωρίτερη βάρδια στο Τορόντο από ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό, δεν το σκέφτηκε στιγμή και συνέχισε το έργο της.

«Σηκώθηκα αμέσως και βλέπω ένα πλήθος ανθρώπων συγκεντρωμένο γύρω από μια γυναίκα», είπε η Αΐσα Κατίμπ στο BBC News. Μια μετανάστρια από την Ουγκάντα, ​​που ταξίδευε στο σπίτι από τη Σαουδική Αραβία, επρόκειτο να γεννήσει το πρώτο της παιδί.

Γέννα εν πτήσει

«Καθώς πλησίασα, είδα αυτή τη γυναίκα ξαπλωμένη στο κάθισμα με το κεφάλι της προς το διάδρομο και τα πόδια προς το παράθυρο. Και το μωρό έβγαινε έξω!». Η γιατρός βοηθήθηκε από δύο άλλους επιβάτες – μια ογκολογική νοσοκόμα και μια παιδίατρο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ). Το μωρό έκλαιγε «έντονα», εξομολογήθηκε.

Μετά από γρήγορο έλεγχο, παρέδωσε το βρέφος στον παιδίατρο για πιο προσεκτικό έλεγχο. «Κοίταξα το μωρό και ήταν σταθερό και κοίταξα τη μαμά και ήταν καλά», λέει η γιατρός που επενέβη έγκαιρα. «Λοιπόν, είπα «Συγχαρητήρια είναι κορίτσι». Τότε ολόκληρο το αεροπλάνο άρχισε να χειροκροτεί και να ζητωκραυγάζει και ήταν σαν «Ωχ, σωστά, είμαι σε ένα αεροπλάνο και όλοι το παρακολουθούν αυτό»».

Μετά τον τοκετό η γυναίκα τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του αεροπλάνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε η αεροπορική εταιρεία.

Γέννα εν πτήσει

Το όνομα του νεογέννητου

Η μητέρα θέλησε να κάνει ένα δώρο στη  γιατρό, με έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο. «Το καλύτερο μέρος της ιστορίας είναι ότι αποφάσισε να δώσει στο μωρό το όνομά μου και τη λέξη θαύμα».

Ως δώρο στη συνονόματή της, έδωσε στη Miracle Aisha (δηλαδή Θαύμα Αΐσα) το χρυσό κολιέ που φορούσε με το όνομα Αΐσα γραμμένο στα αραβικά, περιέγραψε η γιατρός.

«Σκέφτηκα ότι θα της το έδινα και θα έχει ένα μικρό δείγμα του γιατρού που την ξεγέννησε 35.000 πόδια, στον αέρα ενώ πετούσε πάνω από τον Νείλο». Ο τοκετός έγινε στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά η γιατρός ήταν πολύ απασχολημένη με τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 στο Τορόντο για να μοιραστεί τις φωτογραφίες μέχρι αυτή την εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr