Λεπέν και Μακρόν θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Γαλλίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου

Τις πρώτες  δηλώσεις της έκανε η Μαρίν Λε Πεν μετά την ανακοίνωση των exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία, όπου αναδείχθηκε, 2η σύμφωνα με τα επίσημα exit poll και περνάει στον 2ο γύορ μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν,στις 24 Απριλίου.

«Μετά τον δεύτερο γύρο, θέλω να είμαι η πρόεδρος όλων των Γάλλων. Από την ψήφο σας εξαρτάται η πρωτοκαθεδρία της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού, η ισότητα ανδρών και γυναικών», είπε η Μαρίν Λεπέν.

«Θα κάνω τα πάντα ώστε η Γαλλία να είναι δύναμη ειρήνης. Θα ελέγξω τη μετανάστευση», είπε επίσης η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

«Θα γίνω η πρόεδρος όλων των Γάλλων αν εκλεγώ στον δεύτερο γύρο» τόνισε ειδικότερα και έθιξε τα βασικά σημεία της ατζέντας της με τα οποία πορεύτηκε για την κάλπη, συμπεριλαμβανομένου του αυστηρού ελέγχου της μετανάστευσης και της ενίσχυσης της αστυνόμευσης.

Υπό τους ήχους των υποστηρικτών της που φώναζαν «θα νικήσουμε», υποσχέθηκε να «βάλει τάξη στη Γαλλία μέσα σε πέντε χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr