Με ένα προβάδισμα περίπου 5 μονάδων του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με τα exit polls, οι δυο τους θα “μονομαχήσουν” στις 24 Απριλίου για τη γαλλική προεδρία – Πώς όμως διαμορφώνεται οι “συμμαχίες” ενόψει του β’ γύρου – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Μαρίν Λε Πεν:  Αυτό που διακυβεύεται στις 24 Απριλίου είναι κοινωνική επιλογή

Τις πρώτες  δηλώσεις της έκανε η Μαρίν Λε Πεν μετά την ανακοίνωση των exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία, όπου αναδείχθηκε, 2η σύμφωνα με τα επίσημα exit poll και περνάει στον 2ο γύορ μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν,στις 24 Απριλίου. «Μετά τον δεύτερο γύρο, θέλω να είμαι η πρόεδρος όλων των Γάλλων. Από την ψήφο σας εξαρτάται η πρωτοκαθεδρία της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού, η ισότητα ανδρών και γυναικών», είπε η Μαρίν Λεπέν.

«Θα κάνω τα πάντα ώστε η Γαλλία να είναι δύναμη ειρήνης. Θα ελέγξω τη μετανάστευση», είπε επίσης η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

«Θα γίνω η πρόεδρος όλων των Γάλλων αν εκλεγώ στον δεύτερο γύρο» τόνισε ειδικότερα και έθιξε τα βασικά σημεία της ατζέντας της με τα οποία πορεύτηκε για την κάλπη, συμπεριλαμβανομένου του αυστηρού ελέγχου της μετανάστευσης και της ενίσχυσης της αστυνόμευσης.

Υπό τους ήχους των υποστηρικτών της που φώναζαν «θα νικήσουμε», υποσχέθηκε να «βάλει τάξη στη Γαλλία μέσα σε πέντε χρόνια».

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον β’ γύρο

Εξίσου αμφίρροπος αναμένεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού TF1 που πραγματοποιήθηκε σήμερα επί δείγματος 1.000 ατόμων, μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει με 51% έναντι 49% της Μαρίν Λεπέν. Αυτό σημαίνει ότι παρά τις παραινέσεις πολλών υποψηφίων και πολιτικών αρχηγών υπέρ του Μακρόν, οι ψηφοφόροι των κομμάτων τους σε σημαντικό βαθμό δεν τους ακολουθούν.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του TF1

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων, των Κομμουνιστών και των Σοσιαλιστών και της δεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σήμερα κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, για να μπλοκάρουν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι, αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr