Λοιμώξεις από βακτήριο σαλμονέλας, μετά από κατανάλωση σοκολάτας Kinder, εντοπίστηκαν σε 21 παιδιά στη Γαλλία και η εταιρεία ανακοίνωσε την απόσυρση της.

Λοιμώξεις σε παιδιά από κατανάλωση σοκολάτας Kinder εντοπίστηκαν στη Γαλλία. Ειδικότερα, ανιχνεύτηκε το βακτήριο της σαλμονέλας σε 21 παιδιά που εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας.

Μετά την ανακοίνωση των περιστατικών, η εταιρεία που τα εισάγει στη Γαλλία ανακοίνωσε την απόσυρση πέντε ειδών τής εν λόγω σοκολάτας.
Οι σοκολάτες αυτές είχαν παρασκευαστεί και εισαχθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα φαινόμενα έχουν ήδη παρατηρηθεί, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες ημέρες, ιδίως ενόψει του καθολικού Πάσχα, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους ήδη το έχουν κάνει, να πάρουν μέτρα όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθούν οι μεταδόσεις.

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr