Ο Μπρούνο Λε Μέρ θα συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε κρατική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα

 Η Γαλλία μπορεί να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί ορισμένες εξαιρέσεις από τους δασμούς και τα όρια που επιβάλλονται από την αντιπληθωριστική πράξη των ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει για να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα του μπλοκ, δήλωσε την Κυριακή, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Μπρούνο Λε Μέρ θα συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε κρατική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα .

Οι Ευρωπαίοι λένε ότι το τεράστιο πακέτο επιδοτήσεων για την προστασία των κατασκευαστών των ΗΠΑ με τον Νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού θα μπορούσε να προκαλέσει θανατηφόρο πλήγμα στις βιομηχανίες τους, οι οποίες ήδη ταλαιπωρούνται από τις υψηλές τιμές ενέργειας που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Η Γαλλία μπορεί να ζητήσει εξαιρέσεις σε ορισμένους δασμούς και όρια που επιβάλλονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αλλά το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι τι είδους παγκοσμιοποίηση είναι μπροστά μας;” δήλωσε ο Λε Μερ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

«Η Κίνα ευνοεί την κινεζική παραγωγή, η Αμερική ευνοεί την αμερικανική παραγωγή, είναι καιρός η Ευρώπη να ευνοήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή… Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα μπροστά σε αυτές τις αμερικανικές αποφάσεις, πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε και να υπερασπιστούμε καλύτερα τα οικονομικά μας συμφέροντα», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: pagenews.gr