Μία ομάδα Γάλλων βουλευτών ζητούν με επιστολή από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ανοίξει τους εμβολιασμούς στους φοιτητές από τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία κίνηση ελπίδας προς τους νέους. Σημειώνεται ότι η κατάσταση της πανδημίας στη Γαλλία έχει βγει εκτός ελέγχου, καταγράφοντας παραπάνω από 50.000 κρούσματα ημερησίως.

«Επειδή η νεολαία εμπεριέχει το μέλλον της χώρας μας, πρέπει να της προσφέρουμε μια ελπίδα», γράφει ο Ολιβιέ Μπεστ, επικεφαλής των 21 βουλευτών της ομάδας Agir, σε αυτήν την επιστολή προς τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους. Ο Μπεστ και οι συνάδελφοί του θα ήθελαν οι νέοι να επωφεληθούν από τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου Janssen του αμερικανικού εργαστηρίου Johnson & Johnson, η έναρξη της οποίας έχει προβλεφθεί από τις 19 Απριλίου.

Αν εμβολιαστούν οι νέοι, θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα

Αυτή η επιλογή θα επέτρεπε να διασφαλιστεί η επιστροφή στα πανεπιστήμια το 2021 με «φυσική παρουσία», υποστηρίζουν οι βουλευτές. Θα επέτρεπε επίσης στους νέους να «κάνουν τις πρακτικές ασκήσεις τους και να συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα ανταλλαγής την ώρα που η Ευρώπη σκέφτεται ένα υγειονομικό πιστοποιητικό προκειμένου να μπορεί κανείς να ταξιδεύει από μία χώρα στην άλλη από τον προσεχή Ιούνιο», σύμφωνα με την ομάδα.

Ο εμβολιασμός των νέων θα επιτρέψει να δουν ξανά τα αγαπημένα τους οικογενειακά πρόσωπα

Ο εμβολιασμός τους θα επέτρεπε, επιπλέον, στους νέους να μπορέσουν να ξαναδούν τους γονείς και τους παππούδες τους, που θα έχουν επίσης εμβολιαστεί και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθεί ξανά ο «δεσμός μεταξύ των γενεών», τονίζουν οι υπογράφοντες. Το εμβόλιο του εργαστηρίου Johnson & Johnson θα διανεμηθεί στην Ευρώπη από τις 19 Απριλίου και η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει περίπου 8 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου, μεταξύ αυτών περίπου 500.000 τον Απρίλιο.

Εμανουέλ Μακρόν: Η Γαλλία μπαίνει σε lockdown για ένα μήνα

Με τη χώρα να διανύει σκληρές ώρες λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε με διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης ότι η χώρα μπαίνει σε αυστηρό lockdown για ένα μήνα. Στο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες που απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος μετέφερε την ανησυχία του για την κατάσταση στη χώρα.

Όπως σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, στο δεύτερο κύμα το περασμένο φθινόπωρο, «επιλέξαμε από τις αρχές του τρέχοντος έτους 2021 μια απάντηση που στόχευε στον περιορισμό της επιδημίας χωρίς να περιοριστούμε». «Τρεις αρχές δεν έπαψαν ποτέ να μας καθοδηγούν», εξήγησε: Ασφάλεια. Ισορροπία – δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες και των περιορισμών στα παιδιά μας και στην εκπαίδευσή τους, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχική υγεία, ιδίως στους νεότερους – και ατομική ευθύνη.

«Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας όμως ότι «τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζουμε μια νέα κατάσταση», ιδιαίτερα λόγω της βρετανικής μετάλλαξης, και γι’ αυτό «πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο για τους επόμενους μήνες.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr