Την ώρα που ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει τη Γαλλία ταλαιπωρώντας τους κατοίκους της, η εταιρεία Abivax ανακοίνωσε ότι σταματά τη δοκιμή του φαρμάκου της λόγω «έλλειψης αποτελεσματικότητας». Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Abivax ενημέρωσε ότι τερματίζει την κλινική δοκιμή που διενεργούσε για ένα υποψήφιο φάρμακο για τον κορωνοϊό λόγω «έλλειψης αποτελεσματικότητας» του σκευάσματος αυτού.

Το φάρμακο, που ονομαζόταν ABX464, είχε χαρακτηριστεί «εθνική προτεραιότητα» σε ό,τι αφορά στην έρευνα. Τον Μάιο του 2020 οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές (ANSM) έδωσαν το πράσινο φως για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητά του. Στην κλινική δοκιμή miR-AGE συμμετείχαν 1.034 ασθενείς.

Γαλλία κορωνοϊός: Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά υπομονή «4 έως 6 εβδομάδες»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους πολίτες να «αντέξουν» ακόμα «4 έως 6 εβδομάδες» προτού καταστεί δυνατό να χαλαρώσουν ορισμένοι περιορισμένοι που επιβλήθηκαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συζήτησης με σπουδαστές σε ένα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης σε βιομηχανικά επαγγέλματα στη Σταν, στην περιοχή του Παρισιού, ο Μακρόν τους κάλεσε να «αντέξουν μερικές εβδομάδες ακόμη».

Ενώ οι δείκτες της επιδημίας έχουν ξαναπάρει την ανιούσα στη Γαλλία, νέα περιοριστικά μέτρα μπορεί να υιοθετηθούν προσεχώς σε περίπου 20 διαμερίσματα που έχουν τεθεί υπό «αυξημένη επιτήρηση». Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις ανάμεσα σε νομάρχες και εκλεγμένους αξιωματούχους των διαμερισμάτων αυτών, που βρίσκονται κυρίως στο Ιλ-ντε-Φρανς και γύρω από μεγάλες μητροπόλεις.

Γαλλία κορωνοϊός: Στόχος η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών

Παράλληλα, η Γαλλία υπολογίζει στην αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, κυρίως των πιο ευπαθών ομάδων και των προσώπων που φροντίζουν αυτές τις ομάδες, προκειμένου να προσπαθήσει να μετριάσει την πίεση στα νοσοκομεία. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την Πέμπτη (25 Φεβρουαρίου) πως στα μέσα Μαΐου «στο σύνολο των ατόμων άνω των 50 ετών θα προταθεί μια πρώτη» δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πάντως, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, «τα δύο τρίτα των ατόμων ηλικίας άνω των 75 ετών θα έχουν εμβολιαστεί», είπε ακόμη ο Καστέξ. Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει επίσης αυτή την εβδομάδα συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης προκειμένου να ετοιμάσουν την εφαρμογή ενός «υγειονομικού πάσου», που δεν θα είναι «διαβατήριο εμβολιασμού», ενόψει του ανοίγματος χώρων πολιτισμού και εστιατορίων που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr