Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Γαλλία. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, έχουν καταγραφεί γύρω στα 10 κρούσματα της περισσότερο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, η οποία εντοπίσθηκε πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραλλαγή αυτή είναι παρούσα και στο Παρίσι, δήλωσε επίσης σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ο γενικός διευθυντής του συστήματος των νοσοκομείων του Παρισιού, Μαρτέν Ιρς.

Εξάλλου ο Βεράν σημείωσε ακόμη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL, πως το υψηλό επίπεδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γαλλία καθιστά απίθανη τη χαλάρωση των περιορισμών που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή κατά της Covid-19.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε πως η Γαλλία επεκτείνει τους εμβολιασμούς στους πυροσβέστες και εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα ηλικίας άνω των 50 ετών. «Θα διευρύνουμε, θα επιταχύνουμε και θα απλουστεύσουμε τη στρατηγική μας για τους εμβολιασμούς», τόνισε. Η Γαλλία είχε χορηγήσει μόλις 516 εμβόλια Covid-19 την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας, κυρίως στους τροφίμους των οίκων ευγηρίας.

Οι αριθμοί αυτή, σε σύγκριση με γειτονικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία, έχει εξοργίσει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που ζήτησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμών. Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να «ασκήσει πιέσεις στο σύστημα» και να επιταχύνει τη διαδικασία του εμβολιασμού, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Ελιζέ.

«Πηγαίνει με πολύ αργούς ρυθμούς», εκτιμά ο επιδημιολόγος και κυβερνητικός σύμβουλος Αρνό Φοντανέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info. «Όμως, η πραγματική προθεσμία είναι να φθάσουμε στους 5-10 εκατομμύρια εμβολιασμούς έως τα τέλη Μαρτίου, διότι εκείνο είναι το χρονικό σημείο για να έχουμε έναν πραγματικό αντίκτυπο στη διασπορά του ιού».

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 65.000 ανθρώπους στη Γαλλία, στον έβδομο μεγαλύτερο απολογισμό θανάτων παγκοσμίως. Ακόμα κι έτσι, δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο κατέδειξε πως έξι στους 10 Γάλλους σκοπεύουν να αρνηθούν να εμβολιαστούν. Υπενθυμίζεται πως ο Μακρόν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προς τους πολίτες δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε καθυστέρηση και τόνισε: «Όποιος Γάλλος το επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr