Σε μία κίνηση που προσωμοιάζει τη λήψη μέτρων και στη χώρα μας είναι πιθανό να προχωρήσει η Γαλλία, καθώς η ταχεία διασπορά των μολύνσεων από το νέο κορωνοϊό εντός και περιμετρικά της πόλης της Νίκαιας θα οδηγήσει στην επιβολή επιπρόσθετων περιορισμών στις μετακινήσεις. Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, οι αποφάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη αυστηροποίηση των ορίων μετακινήσεων θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο.

«Υπάρχουν μερικές πόλεις και περιοχές στη Γαλλία, όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες και αυτό ενδέχεται να απαιτήσει την επιβολή μέτρων τοπικής καραντίνας», επισήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο υγείας της Νίκαιας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η γαλλική κυβέρνηση έχει επιβάλει τοπικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και λοκντάουν σε άλλες περιοχές, ωστόσο, σε γενικές γραμμές προτιμά την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο. «Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι χρειαζόμαστε να πάμε σε μερικό λοκντάουν, για παράδειγμα κάθε Σαββατοκύριακο, θα το στηρίξω και θα το ενθαρρύνω», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κριστιάν Εστροζί, ο συντηρητικός δήμαρχος της Νίκαιας, ο οποίος συνόδευε τον Βεράν στην επίσκεψή του.

Τα κρούσματα

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η τάση σε εθνικό επίπεδο των μολύνσεων κορονοϊού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η Γαλλία κατέγραψε 24.116 νέες μολύνσεις χθες, μια αύξηση σχεδόν 4.000 μολύνσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη Παρασκευή. Η Γαλλία ανακοίνωσε, επίσης, 571 θανάτους από τον ιό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να πλησιάζει πλέον τους 84.000.

Τι εκτιμά ο ΠΟΥ για τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής είναι πιο μεταδοτική από την αρχική μορφή του SARS-CoV-2 και το ίδιο μεταδοτική με τη βρετανική, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τη σοβαρότητα της πορείας της νόσου, τόνισε η τεχνική διευθύντρια της ομάδας διαχείρισης του Covid 19 Μαρία βαν Κερκόβε στην ενημέρωση τύπου του Π.Ο.Υ.

«Αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική, όπως και η βρετανική σε σχέση με την αρχική παραλλαγή του κορονοιού», δήλωσε η επιδημιολόγος, επισημαίνοντας ότι η εξάπλωση της λοίμωξης μπορεί να επιβραδυνθεί μέσω των συνηθισμένων προληπτικών μέτρων όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, η χρήση μάσκας και το συχνό πλύσιμο χεριών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr