Η Γαλλία θα λάβει σύντομα αποφάσεις για νέα μέτρα

Ενόψει νέων αποφάσεων και τη λήψη νέων αυστηρόμετρων μέτρων βρίσκεται η Γαλλία, με την επιτροπή ειδικών να συνδεριάζει σήμερα με αφορμή ένα νέο Συμβούλιο Άμυνας Υγείας. 

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, η συζήτηση εντοπίζεται στην επιστροφή στα σχολεία, την απαγόρευση κυκλοφορίας και την απομόνωση στενών επαφών κρουσμάτων.

Η πρόταση πολλών μελών της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια για την προεδρία Βαλερί Πεκρές, είναι να αναβληθεί η επιστροφή στα σχολεία. Εάν το θέμα συζητηθεί, είναι απίθανο σε αυτή τη φάση να παραταθούν οι σχολικές διακοπές, αναφέρει το BFMTV.

To βασικό ερώτημα των Γάλλων είναι αν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 Δεκεμβρίου. Σίγουρα το ερώτημα αυτό θα τεθεί στο πρόγραμμα αυτού του νέου Συμβουλίου Άμυνας Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες στην κυβέρνηση. Το πρώτο, απίθανο σε αυτή τη φάση σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνίσταται σε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, όπως και πέρυσι.

Δεύτερη επιλογή, αποτελεί το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων. Η ιδέα αυτή είχε ήδη τεθεί στο τελευταίο Συμβούλιο Άμυνας, αλλά δεν υιοθετήθηκε από τον Μακρόν. Αλλά θα μπορούσε να αναθεωρηθεί με την αύξηση των λοιμώξεων. Το Σάββατο, η Δημόσια Υγεία της Γαλλίας ανακοίνωσε 104.000 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες, απόλυτο ρεκόρ από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Εξάλλου ήδη έχουν ακυρωθεί τα πυροτεχνήματατο βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου και η πώληση τροφίμων και αλκοόλ θα απαγορευτεί στους δημόσιους δρόμους, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Ολιβέ Βεράν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr