Φωτιά στον Έβρο – Στυλιανίδης: Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο και στο δάσος της Δαδιάς, όπου έχει κάψει πολλές χιλιάδες στέμματα γης

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο και στο δάσος της Δαδιάς, όπου έχει κάψει πολλές χιλιάδες στέμματα γης. Μάλιστα η εν λόγω δασική περιοχή είναι Natura, καθώς αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και φιλοξενεί την τελευταία αποικία μαυρόγυπα στη νοτιοανατολική Ευρώπη

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να σωθεί το δάσος, αλλά οι συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες.

«Έχει δημιουργηθεί μία επιχειρησιακή ομάδα για τον καλύτερο συντονισμό της φωτιάς. Ελήφθησαν αποφάσεις. Πάμε τώρα στο νοτιοδυτικό μέτωπο για να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τις αντιπυρικές ζώνες» τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Το δασικό σύστημα της Δαδιάς είναι ένα θησαυροφυλάκιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μέλημά μας είναι να οργανώσουμε σταθμό πρώτων βοηθειών και για την άγρια πανίδα. Σχεδιάζουμε ήδη τα βήματά μας για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος» διαβεβαίωσε από πλευράς του και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά μαίνεται σε πολλαπλά μέτωπα, με κύριο αυτό στη Δαδιά. «Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στη Δαδιά από το πρωί.

Δραματική η κατάσταση από το πύρινο μέτωπο – Χιλιάδες τα στρέμματα που καταστράφηκαν

Η κατάσταση στην περιοχή του Έβρου παραμένει σε δραματική κατάσταση, μιας και η πυρκαγιά που μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα στο δάσος της Δαδιάς παραμένει ανεξέλεγκτη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα την ώρα που στο σημείο βρίσκονται τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Δαδιά, καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά την περιοχή.
fwtia-megara

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ύστερα από μία σύσκεψη που έγινε στο Συντονιστικό, δέχθηκε την εισήγηση της Πυροσβεστικής να προχωρήσουν σε εκκένωση του χωριού, καθώς οι πυκνοί καπνοί έκαναν την ατμόσφαιρα στον οικισμό αποπνικτική. Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να καταφέρουν να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους του χωριού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr